söndag 31 juli 2011

Tja, allt kan inte gå vägen

Hade glömt hur enastående tråkig Troell är. Klarade 15 min av filmen. Besviiiiken! Ämnet lät ju så bra. Blev tvungen att gå ut i det fina vädret igen.
Judith Lennox däremot uppfyller förväntningarna. I Mörkrets Hjärta får man sig till livs en helt underbar skildring av ett slott i Ost-Preussen (nuvarande nordöstra Polen), som verkligen var fantastisk. Sommerfeldt hette det. Hade gärna flyttat dit på direkten. Hon tidplacerar sina romaner med början i tidigt 1900-tal och hon har gjort massor av research, böckerna är intressanta. Fast jag börjar fatta upplägget lite för bra. Tänker ändå läsa min tredje (eller möjligen fjärde) på raken. De är vanebildande, hennes böcker.
Såg Kommissarie Gently igår, det är verkligen tunga historier. Lite för mycket för mig faktiskt. Idag blir det Från Lark Rise till Candleford som kompensation. En lätt och elegant klassresa. Fluffig som en sufflé.
Funderar över favoritskådespelare. Har ett gott öga till Klaus Maria Brandauer, Donald Sutherland, Jeremy Irons. Så är ju Johnny Depp alltid rolig, och Brad Pitt, särskilt när han spelar tönt. I Inglorious Basterds är han helt obetalbar. Hmm, vad finns det mer? Alec Guinnes var ju helt enastående. Inser att jag är tämligen anglofierad och att mina hjältar börjar bli gamla, de flesta. Skall fundera på damsidan tills i morgon.
Bild: Den vackraste ängen vid en av mina hundpromenader. Bara älskar ängar!

lördag 30 juli 2011

Glädjeämnen

På topplistan just nu:
* Har tre olästa böcker "på vänt", en Antonia Fraser och två Judith Lennox.
* Skall idag, trots underbart väder, se Troells film om svensk aviatris, med Amanda Ooms i huvudrollen. Svt1 14.50.
* Helena kommer hit den 2:e.
* Har beställt tid för hårfix. Här finns en hel del att göra.
* Våra tomater som håller på att mogna. Som godis!
* Kärlekstomaterna från ICA är inte dumma de heller.
* Färsk ungersk majs, godaste jag ätit!
* Anton Bergs choklad, honung, chili och mandel, kanske inte så lämpligt för mig, men ack, så gott!
* Glasscaféet vid Skrea Strand, vi cyklar dit idag.
* Min ruta (prosaiskt namn på denna poetiskt skira lilla växt) blommar och jag tror den har spridit sig, se bild.

torsdag 28 juli 2011

Utflykt

På väg till Norvära Kvarn (var ligger den, tro?) och marknadsjippo. På vägen skall jag till Morups Tånge för att ta bilder. Vädret är inte perfekt, men det duger. Måste också till biblioteket för att hämta alla böcker jag beställt. Underbart! Sedan skall jag hem till soffan som jag inte tänker lämna på åtskilliga dagar. Följer tv4s Miss Marpleserie, med alla Miss Marplarna, trestycken, i tur och ordning. Lite förvirrat, jag föredrar Joan Hickson, hon lyckas se så härligt nyfiken ut.
Återkommer med bild.
______________________________________
Det blir sällan som man tror. Norvalla Marknad visar sig vara ett jättejippo mitt ute i ingenstans med påföljande gigantiska bilköer i alla riktningar. Inget för mig, jag gillar NK. Lyckades ta mig någotsånär helskinnad därifrån (parkerade i nässeldjungel, det har satt sina spår.) Handlade istället en stol till matbordet på Mio i Varberg, något har jag åtminstone fått för besväret.
Inga bilder heller, jag hann inte. Istället lunch på golfklubben med Käre Maken. Nu är det snart Miss Marple och i kväll kommer svt2s serie om enastående kvinnor att handla om Agatha Christie. Tillvaron är fullkomligt Christiefierad just nu. Vet jag allt om henne? Jodå. Kommer jag att sitta klistrad framför tvn? Visst kommer jag det.
Ha en fin dag, vi hörs!

tisdag 26 juli 2011

Mitt förlängda Paradiset

- nämligen Falkenbergs Bibliotek, har fått besökt idag. Kom hem med helt andra böcker än planerat. Hade tänkt mig Antonia Fraser, men de få som fanns var utlånade. Köar nu för Louis XIV och kärleken. Väntar med spänning. Istället blev det två romaner av Judith Lennox plus Kajsa Grytts självbiografi. Den sistnämnda har jag köat för i evigheter, känns det som. Judith Lennox senaste roman, Catching the tide, kommer gissningsvis i översättning till våren, men jag försöker nog med originalet, hennes engelska är inte så svår.
Antonia Frasers bok om hennes liv tillsammans med Harold Pinter är, trots alla namn, absolut läsvärd. Tycker att hon själv är betydligt intressantare än maken, men så är jag inte speciellt intresserad av teater. Sex barn har hon och en karriär som historiker och författare, verkligen inte illa!
Lyssnade dessutom idag på det bästa Sommar-program jag hört, tror jag. Pia Sundhage - en fantastisk människa! Vilket program! En och en halv timma gick i rekordfart. Rörande, kärleksfullt och inspirerande, och dessutom spelade hon min ungdoms favoritmusik, helt underbart!
Igår avslutades dessvärre min favoritserie Konstdeckarna. Sorgligt, jag hade kunnat se hur många program som helst - det är en fantastisk värld, full av förfalskningar, bedrägerier, stölder och missförstånd. Dessutom fick man se massor av fantastisk konst. Bättre kan det inte bli.
Idag är det Miss Marple kl 15.50 på tv4 och Hercule Poirot 21.oo på kanal 9. Dame Agatha är ständigt lika aktuell och alltid underhållande. Emellertid får M. Poirot konkurrens av en ny brittisk serie i tre delar på tv4: Whitechapel, jag tänker ge den en chans.
Bild: En av palmerna utanför min Vårdcentral. Skall dit imorgon. Jodå, Falkenberg ligger i tropikerna.

måndag 25 juli 2011

Underbara regniga dagar

Det regnar fortfarande hos oss. Det gör att jag kan ligga i soffan och läsa utan ett uns av dåligt samvete. Är alltså klar med Diane Wei Liangs De dödas fjärilar. Roligt och en igenkännande upplevelse för mig eftersom den utspelas i Beijing, mestadels i hutongerna, Beijings gamla bostadskvarter, rena labyrinterna med envåningshus och murar byggda i fyrkant runt små gårdar. Allt i grått. Boken innehåller också massor av mat, fastnade särskilt för friterade frukostpannkakor - yo bing. Kan innehålla salladslök och sesamfrön. Visst låter det gott? Läser nu Antonia Frasers biografi om hennes liv tillsammans med Harold Pinter. Det tas en massa för givet här. Att man vet vilka personerna är och vad de har skrivit, t ex. Letade i bokhyllan och visst, där står Antonia Frasers bok om Marie Antoinette. Men det var också allt. Har aldrig sett en pjäs av Harold Pinter (dramatiker, nobelpris 2005) och tvivlar på att jag någonsin kommer att göra det. Boken är uppbyggd på dagboksanteckningar. Tämligen pratig, men jag tänker försöka hitta andra böcker av Antonia Fraser. Men inte andra om Harold Pinter.
Såg igår ett litteraturprogram där professor em Bodil Jönsson diskuterade sin bok om åldrande: När horisonten flyttar sig. Så intressant, hon har den ovanliga förmågan att skifta paradigm. Bara måste ha henns bok!
Bild: Drakbåt vid sommarpalatset utanför Beijing och en gammal bild, med sämre kamera, från promenad längs Ätran. Om man tittar VÄÄÄLDIGT noga kan man upptäcka Käre Maken och Huliganen.

söndag 24 juli 2011

Lite lättkultur ändå

Såg Kommissarie Gentley igår, en reprisomgång på Kanal 9. Serien utspelar sig i 60-talet och har en samhällskritisk agenda utan att komma med pekpinnar. Riktigt bra. Annars är det svårt att hitta några program som går att se just nu. De flesta framstår som ännu ytligare än vanligt i skenet av terrordåden i Norge, och man kan faktiskt bara inte förmå sig . . .
Förbluffas och förfäras över de nyheter som väller in över oss alla från tvn. Gärningsmannens värld verkar vara en helt annan än den jag (och förhoppningsvis de flesta andra) lever i. Finns det fler i hans förfärliga värld? Det verkar så. Det tanken skrämmer mig.
Läser annars deckare i kinesisk miljö - De dödas fjärilar av Diane Mei Liang, född i Kina men numera bosatt i London. Det känns lagom långt bort. Har också hitat "ny" författare i romantisk/historisk roman genren: Judith Lennox. Läste hennes Vinterpaviljongen och den är absolut läsvärd. Välskriven, välgjord research och inte alltför lättviktig. Till min förtjustning finns det sju böcker till av henne på biblioteket. Hurra! Ibland behöver man lyckliga slut.
Väntar på min engelska söndagskväll med Antikrunda, ledd av Fiona Bruce. Hon har för det mesta UNDERBART snygga kläder, är fullkomligt grön av avund, och så Från Lark Rise till Candleford, som börjar 21.00. 18.00 var en MYCKET mer passande sändningstid, men jag skall härda ut!
Bild: En av mina många buketter, vi har huset fullt av rosor så här års, men jag har fullkomligt tappat lusten att fotografera. Därav bristande skärpa. Beklagar, skall försöka skärpa mig.

lördag 23 juli 2011

I chock

Vi tänker väl alla på vansinnesdådetn i Oslo och på Utöya, det går faktiskt inte att skriva om "lätt"-kultur en dag som denna.
Att en enda människa kan ställa till så ofattbart mycket lidande för så många. För han var väl ensam? Det var en kristen fundamentalist som var skyldig den här gången. Motståndare till globalisering och internationalism. Det är meningslöst att skuldbelägga vare sig kristna, muslimer, judar, hinduer - det är det fundamentalistiska man måste ta itu med. I vilket läger fundamentalismen än befinner sig. Globaliseringen är här, vad man än tycker, så det är bara att göra det bästa av det. Skilj på religion och politik, religionen hör hemma i det privata, inte i det offentliga. Håller helt med Frankrike här. Vår lagstiftning är likalydande, se till att den följs! Tolerans mot oliktänkande är den enda väg vi kan gå i ett samhälle där människor från olika kulturer blandas alltmer, men vi måste också vara överens om vilka regler som gäller. Har alltid tyckt att nationalism är otäckt, och ärligt talat helt obegripligt, den norska inte minst. Innebär bristande respekt för andra av det egendomliga skälet att de är födda på andra sidan av en linje ritad på en karta. Som om vi blir totalt olika från den ena metern tilll den andra. Tror egentligen inte det handlar om åsikter, all fundamentalism grundar sig på behovet att rikta sitt hat mot andra, viljan till våldshandling och önskan att döda. Den här sortens dåd är helt omöjlig att försvara sig emot annat än genom att predika tolerans och göra samhället ännu mer öppet. Vi måste orka ta diskussionen. Varje gång!
Blommor till offer och anhöriga.

måndag 18 juli 2011

Glommen

Hej på er! Har varit på kräftfestival i Glommen i helgen. Där är underbart vackert, särskilt utsikten mot Morups Tånge och fyren, och vädret vat jättefint. Och var är då bilderna? Kameran var med, men jag hade glömt ladda batteriet. AAARRRGHH! Men jag har i alla fall ätit de godaste donutsen i mitt liv. Nybakade och varma. Och då gjorde ändå min mormor supergoda sådana i sitt kök när jag var barn. Då hette de flottyrringar - också jättegoda - men helgens tar priset. Borde förstås ätit kräftor, men fick inte plats med några.
Såg Engelska Antikrundan igår, alltid lika intressant och det är så roligt med de fantastiska platser de håller programmet på. Hade gärna sett lite mer. I går var de i ett slott, som när det var i drift, hade 80 tjänstepersoner boende. Fantastiskt. Och så var det mitt Lark Rise till Candleford, där byborna satte upp en teaterpjäs och levererade undebart genreskådespeleri, med inlevelse och schwung! Verkligt underhållande. Idag blir det Miss Marple 15.45 och därefter Antikdeckarna 18.15. Skall ge en ny serie i tv3 5 min också. Kan faktiskt vara något. 20.00, minns inte vad den hette.
Har gett Hobbs fantasy om Magins skepp en ny chans. Hittills - tja, jag vet inte riktigt . . .
Bild: Från mina rabatter. Åtmnstone hyfsat nytagen.

fredag 15 juli 2011

Vilken miss!

Bänkade mig igår förhoppningsfullt framför tvn för att få se Katharine Hepburn och vad var det som kom - jo Audrey med samma efternamn! Hur kunde jag ta så fel? Önsketänkande, kanske? Vilken besvikelse. Inget ont om Audrey Hepburn, hon var ju söt . . . och snäll . . . och som stilikon . . . tja, inte min smak. Men det är långt till Katharine här. Mil.
Idag blir det mer Miss Marple. Mellan matcherna i Båstad.
Har försökt mig på en fantasy av Hobbs igen, Magins skepp, men hon passar mig helt enkelt inte. Inledningen är full av lysande idéer, men jag gillar inte hennes huvudpersoner. Tog till mitt säkra kort - deckaren av Björn Hellberg. Innehåller egentligen inte så mycket, men är åtminstone välskriven.
Bild: Rosorna är stulna hos grannen.

torsdag 14 juli 2011

Tack Telia!

Idag, kära vänner , är det bra program på tv, och tur är det! Det ösregnar nämligen här hos oss och jag tänker inte ens sticka näsan utanför dörren. (Käre Maken är på golfbanan, men tror man inte på SMHI får man skylla sig själv!)
Kl 15.45 är det Mrs Marple på tv4. Skådespelarna! Rekvisitan! Kläderna! Suck. Här går man i avklippta jeans och slabbig tröja. Skulle gärna flytta till St Mary Mead. Eller kanske ännu hellre London, samma tid. Som är rätt obestämbar. Slutet av 1940? 1950, kanske? Bulliga bilar, smala midjor och mycket tweed.
20.00 blir det ett program om Katharine Hepburn i svt2s serie om Enastående kvinnor. Hon är verkligen en av mina stora favoriter. Fantastiskt snygg förutom en underbar intelligens, och vilka kläder! Suck igen. Tänk om man såg ut så där! Hyfsat smal är jag visserligen, men vad gör man åt längden? Fattas nog en sådär 15 cm.
Trodde aldrig jag skulle skriva detta, men TACK telia! För att ni fixade min mammas telefon så fort i dessa semestertider. Visserligen evighetslång väntan i telefonkö, men det gav i alla fall resultat. Tanten är gammal, har ångest, och att vara utan telefon och därmed utan säkerhetslarm är ett rent helvete för henne. Nu är hon glad och nöjd igen.
Skall nu städa. När man blir smutsig om fötterna av att vara i sin egen tvättstuga är det dags att ta fram moppen.
Bild: Klöveräng, en hyllning till våra vänner i Bregottfabriken.

onsdag 13 juli 2011

Sommaröppet

eller kanske sommarstängt är det här på bloggen. Dvs jag skriver bara ibland, jag hinner faktiskt inte! Idag har jag varit i Varberg. Det var alla andra också. Köer överallt. Hann inte riktigt allt jag hade haft lust att göra, muséet brukar vara intressant, men det får bli en annan gång.
Hann i alla fall hem för att se Mrs Marple med Joan Hickson i huvudrollen på tv4, som kör serien som spelades in på 1980-talet, visas på eftermiddagarna. Underbart roligt. Finns senare versioner av de flesta historierna, det är roligt att jämföra.
Såg Midsomer Murders igår. Riktigt otäckt, som i början av serien, när man inte visste om man skulle skratta eller gråta. Men här var det faktiskt bara otäckt.
Har också varit på biblioteket och hittat en ny fantasy av Robin Hobbs. Har förhoppningar. Åtminstone bör den vara bättre än Assassins-serien som jag inte orkade läsa klart. Och Antonia Frasers bok Måste du gå? om hennes liv med Harold Pinter. Tog en deckare av Björn Hellberg också, för säkerhets skull.
Bild: Borde ju ha varit Varbergs fästning, men det var alldeles för dåligt väder för foto, så det får bli en konstig bild av mina vilt blommande pelargoner i stället.

måndag 11 juli 2011

Vilodag

Hej på er!
Har haft gäster i helgen, Wojtan i bloggen till vänster lite längre ner på sidan med familj, och alla de andra våra nära och kära också. Tack för trevligt besök, allihopa! Käre Makens födelsedag firades, och jag hann inte med något datorliv. Ibland måste man prioritera verkligheten.
Hjort Rosenbergs deckare Det fördolda är läsvärd, absolut, men jag hittade inga andra budskap än ren förströelseläsning. Synd, om dessa herrar inte har något att säga så är det förvånansvärt. Hans Rosenberg har ni sett på tv många gånger, om inte annat så i På spåret, Hr Hjort är en av de tre herrarna bakom ICAs så välkända tv-reklam. Bra skrivet, men bättre kan ni säkert! Har läst igenom en Mårtenson-deckare också: Mord i Havanna. Som deckare är hans böcker inte så särskilt bra, men man lär sig alltid något nytt i dem: Som kulturupplysare är han fenomenal! Nu har jag inget att läsa, har inte orkat till biblioteket, och läser därför om mina fantasy-böcker om Darkover. Det är kallt där, det kan man inte påstå att det är här hemma i verkligheten!
Bild: Har inte orkat ta några nya, så bilden är från förra året. Solar i gräset.

fredag 8 juli 2011

Det blev bättre sedan

Efter en lång, trög startsträcka kom Deborah J. Ross äntligen igång med sin senaste Darkoverberättelse. Riktigt kul blev det till sist, handlade om religiös fanatism och vad den kan ställa till med. Nog så aktuellt i dessa tider. Roligt, eftersom den religiösa hysterin grundade sig på kristendom. En mycket välvillig kritisk tolkning, men mycket kritisk, icke desto mindre.
Idag har vi mulet väder. Jätteskönt, jag slipper gå ner på stranden och kan baka istället. Småfrallor med dinkelmjöl har jag tänkt. Bör ha jäst färdigt nu. Måste ha missat timern. Vänta lite, jag är strax tillbaka! ------------
Jovisst, degen hade jäst färdigt. Nu ligger massor av små knubbiga bullar med sesamfrön på plåten, plus ett bröd i form. Går fint att ha i ugnen samtidigt eftersom brödet skall stå på nedersta falsen. Har följt recept på dinkelmjölpåsen men la till lite solrosfrön som jag hade i skåpet. Plus att jag rullade ovansidan av frallorna i sesamfrön. deet är inte bara gott, det ser snyggt ut också!
I dag läser jag - på rekommendation - Hjort Rosenfeldts deckare Det fördolda. Och jodå, Helena hade rätt, den är intelligent, och skriven med ett visst schvung. Personerna är trovärdiga och kommer till liv direkt. Läser på med nöje. Bara jag inte missar timern igen!
Bild: Det blir lite mycket röda rosor här, men visst är de fina?

torsdag 7 juli 2011

För många "måsten"

Hej på er! Jag är trött och grinig idag, och har en massa saker jag borde göra. Men en liten bild orkar jag ärdå lägga ut.
Darkover-boken går på tomgång. "Kära Deborah J. Ross, du har ju skrivit fyra riktigt bra Darkover-romaner. Vad skall det här föreställa?"

Bild: Ängsblommor. Jag verkligen älskar ängar, men de är svårfångade på bild. Man önskar att doften gick fram genom skärmen! Drog på lite för mycket ljus också.

onsdag 6 juli 2011

Nytändning

Talar här om Midsomer Murders, ett program jag slutat se eftersom det liksom bara malde på i samma stil fast utan den underbara svarta humor som fanns i de avsnitt som bygger på böckerna. Men nu är det som om serien fått en nytändning med den nye huvudrollsinnehavaren Neil Dudgeon. En mycket roligare karaktär än den nu pensionerade "kusinen" Tom som spelades av John Nettles. Nettles var alldeles för träaktig för mig, nu är det mer liv. En av de bästa detaljerna i Midsomer murders är de fantastiska skådespelare som glatt ställer upp i de mest absurda roller. I går var det Edward Fox som spelat allt från Shakalen till Shakespeare i rollen som den heltokige mördaren. Han hade så roligt så att det fullkomligt lyste om honom, och egentligen gjorde han en parodi på många av de rollfigurer han gjort sig känd för. Väldigt, väldigt roligt och väldigt, väldigt skickligt! Denna serie som jag helt hade gett upp kan jag nu verkligen rekommendera. Tisdagar 21.00 i svt1. I kväll står mitt hopp till Leif G. W. Persson som jag gillat sedan han gjorde entré redan på 80-talet i Måndagsbörsen. Då tillsammans med Jonas Hallberg i en dialog om ost och prostitution. Satir så rolig och träffsäker så jag faktiskt kommer ihåg den än. Svt 1, 21.00 även detta program, fast onsdagar, förstås.
Tänker nu lägga mig i vilstol på uteplatsen med kaffet och min nya Darkover-roman. Hittills lika träig som John Nettles. På återseende, mina vänner!
Bild: Afrikansk lilja, ny för i år i vår trädgård.

tisdag 5 juli 2011

Födelsedag i Paradiset

Nix, det är inte jag som fyller år, det är min man. Han har fått oljemassage i present. Har hittat en verkligt duktig thailändska med starka nypor och anständiga priser som jag bokat in honom hos. Skulle väldigt gärna vilja gå dit själv, men det får vänta. Tänkte ett svagt ögonblick boka thaimassage för honom, men med tanke på hans dåliga axlar och ännu sämre rygg hade det nog inte blivit något kvar av Käre Maken när hon trampat färdigt på honom.
Han har dessutom fått Laxbutikens
FANTASTISKT goda jägarlax till middag, med sparris, jättegod sås och kokt potatis. Självfallet blirdet glass till dessert.
Läser nu Deborah J. Ross fortsättning på Marion Zimmer Bradleys Darkover-serie. Marion ZB skriver med enklare tilltal, men med intressantare frågeställningar. Lustigt, med tanke på hennes så kritikerrosade Avalon-serie som är hållen i en helt annan ton och på en helt annan litterär nivå. Det är faktiskt svårt att tro att det är samma författare. Föredrar absolut Darkover framför Avalon. Kung Arthur i all ära, det är helt enkelt ROLIGARE med ett samhälle bestående av telepater i olika former som tampas tappert med de problem det medför. Min nyinöpta bok: Hastur Lord fantiserade Marion ZB ihop och gjorde anteckningar till innan hon dog 1999, och nu har Deborah J. Ross skrivit klart den. Hon brukar annars använda ett"vuxnare" språk, men är inte lika lekfull i sin framställning. Läser med viss försiktig förväntan.
Bild: Födelsedagsfiraren med Huliganen.



måndag 4 juli 2011

Svalt och skönt!

Vi har haft närmast OLIIIIDLIG värme, med smaskigt hög luftfuktighet, det är inte mitt favoritväder. Nu har det emellertid vikit för svalkan. Hurra! Då kanske hunden vill följa med ut igen. Igår försökte jag ta honom på promenad. Vi gick ut kl 10 för att det inte skulle bli för varmt. Hamlet stretade emot i början, men gav sedan upp och följde snällt med. Vi gick mot ängen, där jag släppte lös honom för att han skulle få sprnga lite. Och det gjorde han. Han vände och sprang HEMÅT! Lyckades få stopp på honom innan det skett några större olyckor. Insåg att denna hund verkligen inte ville promenera, han ville HEM, så han fick som han ville.

Igår var mitt Candleford inställt. Till förmån för hårdrockskonsert. Jag har en hel del jag skulle kunna säga om det, men det kunde varit värre, det kunde ha varit fotboll! Jag gillar ju ändå hårdrock, men det är mera ett symboliskt gillande nu för tiden, skulle ABSOLUT INTE orka med sex timmar, och ännu mindre i den värmen. Heder åt alla fans som orkade! Fick i alla fall se Engelska Antikrundan, ett program jag kan rekommendera. Lägger mer tonvikt på det historiska värdet och det är oftast väldigt intressant. Annars är jag mest förundrad över dessa tv-tablåplanerare som lägger all tänkbar smörja på min favorittid - 20.00 och Blade Runner kl 00.40!!! Planerar inköp istället vill gärna se den igen.

Bild: Rosor igen, vi har - jag vet inte hur många- rosenklängbuskar. Helt underbart!

PS Om ni inte lyssnat på Nanne Grönwalls Sommar så - gör det! I SRs arkiv. Har aldrig hört en bättre inledning. Som att få en spann kallt vatten över huvudet! Trodde jag skulle få höra fjamsiga historier från turnélivet - men ack vad jag hade fel! All heder åt Nanne!

lördag 2 juli 2011

Min toffelhjälte

Hamlet är min toffelhjälte. Han har lärt sig hämta tofflor som han kommer med när man kommer in genom dörren. Det är inte alltid rätt toffel till rätt person och hämta är en sak, lämna ifrån sig är en HELT annan, men ändå! Har man godis i fickan sitter han fint och lämnar och det händer att han kutar iväg och hämtar den ANDRA toffeln, ibland till och med maken till den första. Vilken hund! Jag är så stolt över honom. Emellertid har jag två par ganska lika tofflor/sandaler, och det är mycket förvirrande för en hund. För mig också, det har hänt att jag tack vare detta toffelhämtande gett mig iväg med olika tofflor på fötterna. Sist till Peggens glasscafé. Får medge att det kändes lite ojämnt, men inte så att jag reagerade.
Läser Marion Zimmer Bradley, en gammal favorit. I sin Darkoverserie diskuterar hon det mesta, ofta feminism och statsskick, men också etiska frågor. Lättläst och underhållande. Denna förnämliga författarinna lämnade oss för ca 10 år sedan, men ny böcker utkommer. Hon var generös med sin värld och lät andra fortsätta skriva berättelser från hennes planet Cottman 4. Det finns tyvärr få översatta, fantasy är faktiskt extra svårt, och jag fantiserar om att översätta den bok jag tycker bäst om: Exiles Song. Redan titeln är ju helt omöjlig att få till på svenska, så det förblir säkert en fantasi, men man vet ja aldrig . . .Till min stora glädje har det precis kommit ut en ny bok i serien (av Deborah Ross) och jag skall hämta den nu på Tank och Bank, mitt paketställe.


Det har regnat i natt till stor glädje för mig och mina blommor, vi höll på att vissna allihop! Jag har till och med orkat ta några bilder. Lite rosor från en av våra kläng-, varsågoda: