lördag 29 juni 2013

Svensk sommar

är ju vanligtvis fullkomligt underbar! Men idag har vi 12 grader och ösregn och det är lite i kyligaste laget, tycker jag. Vi pallrade oss dock iväg och inhandlade en murgröna i hopp om att den skall överleva i ett hörn av vår inglasade uteplats dit solens strålar aldrig når. Vår murgröna heter Hedera Helix Eva. Helix bör ju ha något med ljus att göra och Eva har jag stort förtroende för,  så detta ska säkert gå vägen. Det är faktiskt rätt ljust där ändå, men vad vi än har satt där så har det inte överlevt vintern. Hittills alltså.
Ägnar dagen åt att leka i köket istället för i trädgården. idag blir det husets ostpaj med oliver. Ostpaj, inte PAJ OST som IKEA annonserar. Ett bra trick är att ha en matsked mannagryn i degen och lite kajennpeppar i äggstanningen. Degen blir lite mer porös och äggstanningen får lite mer "fart".
Tv-tablåerna slår nya bottenrekord med åtminstone för mig absolut ointressanta program så det blir Ruzzle och Gemmells hjältar som gäller för min del. Och Wordfeud, om mina opponenter vaknar till :-)
Bild från Dubai. Där är det ALDRIG 12 grader. Och inte regnar det särskilt ofta heller.

fredag 28 juni 2013

Rabatterat

Ett annat av stenpartierna. Vi borde tagit bort jord och lagt matta under men det gjorde vi naturligtvis inte. Slarvigt! Men så'na är vi. Medför nu pillarbete. Men jag gillar faktiskt att kravla runt och rensa i rabatterna när det är lagom fint väder.
Är bottenlöst sur för att datorn fått reklampest. Särskilt som jag i det stora hela faktiskt inte gillar reklam. Det blir nog ett besök till datordoktorn, men idag orkar jag faktiskt inte. Problemet får ligga till sig tills i morgon.
Läser vidare om David Gemmells Drenai. Den här fjärde boken är rätt ok, faktiskt. Hans hjältar är alltid väldiga slagskämpar,  desillusionerade till bitterhetens gräns, men kämpar på ändå. Eddings (Belgariaden), säger att man skall börja sin fantasyberättelse mad att rita en karta och att se till att få religion och magi klart för sig. Detta visste inte Gemmell om. Det går rätt bra ändå.

Förbannelse

Min dator har råkat ut för en förbannelse och är nedsmittad med reklam som dyker upp överallt. Bantning, bl a.Räcker med den smörjan på FB. JAG BEHÖVER INTE BANTA!!! Tvärt om, skulle behöva lägga på mig något kilo. Muskler då, tack.. Började när jag laddade ner Dropbox, som jag sedan upptäckte att jag inte behöver. Ska nu försöka bli av med eländet. Önska mig lycka till!

torsdag 27 juni 2013

Foyle's War

Bilden: Favoritväxten i stenpartiet. En vän och skör liten sak som var svår att plantera; den föll sönder hela tiden. Hoppas nu den tar sig och gärna växer iväg åt alla håll.
Hurra! Det kommer nya avsnitt av Foyles War, som nu har hunnit iväg till kalla krigets dagar, vilket givetvis innebär MI5-inblandning. Jätteroligt! Huvudrollen spelas så förtjänstfullt av
Michael Kitchen  att han bär hela serien. Som håller hög klass; alltid bra manus och - som nästan alltid i engelska serier - fantastisk rekvisita och kostym. Michael Kitchen spelade Berkeley Cole i Out of Africa, den fantastiska filmen om Karen Blixen. Jag kände faktiskt inte igen honom, trots att jag sett den filmen säkert tio gånger. Orsaken till att man inte kan placera honom (han har varit med i två Bond-filmer också) är ju faktiskt att han är så bra att han liksom smälter in. Hans sidekick Samantha Stewart spelas av Honeysuckle (jodå, det är sant!) Weeks, hon är så rolig och en ljuvlig kontrast till den ganska styvstärkte och så där underbart engelskt återhållsamme Foyle. Onsdagar, tv4, 21.00. Avslutade episoder. OBS! Lååånga avsnitt, åtminstone var det första det. Två avsnitt kvar. Detta är 8e säsongen. Serien avslutades efter 6e, med det blev ramaskri i England och produktionsbolaget tänkte raskt om. Inspirerad av gårdagens program har jag idag satt upp håret i Samantha Stewart-frisyr. Dvs kammar på sidorna, vik in håret bak och fäst med spänne :-)
Ha en fin dag allihopa. Nu går jag ut och hjälper Käre Maken med ogräset i trädgården.

onsdag 26 juni 2013

Mer fantasy och fler rosor

Mina rosor igen, och lite sten. Har nu planterat fler rara små stenpartiväxter. Ni får se dem när vädret blir bättre och det är roligare att fotografera. Idag regnar det och är faktiskt rätt kallt. De här stenpartierna hade jag ärligt talat hellre byggt med skiffer, men nu hade vi en massa granit, så det fick det bli. Behöver så där en 75 stenar till och kan nog pruta ner dem till 1 kr styck på byggskroten.
Det blev Midsomer Murders igår, mest beroende på att den slutade tidigare än Nikita. Känner vag ångrer över valet.
Läser vidare om David Gemmells Legender från Drenai. Är nu inne på - kan det vara fjärde boken? Den första var absolut bäst, sedan har han en tendens att upprepa sig. Han är lysande duktig på att beskriva strider. Så det gör han. Den ena efter den andra. Våra hjältar kan knappt närma sig skogsbrynet innan det hoppar ut förtio rövare ur skogen som raskt hackas ihjäl. Brukar bli en belägring någonstans också. Det här är helt fristående historier så man kan egentligen läsa dem i oordning, det gör liksom inget.
Tänker nu dela med mig av min senaste uppfinning: Det gäller Tips för torrisar. Har haft torr hud hela mitt liv och det skall sägas - detta är ingenting som blir bättre med åren. Alltså: Blanda salt eller socker med olja. Jag använder Zetas olivolja med citron, men här kan man ju ta till vad man vill. Det finns mandelolja på apoteket, t ex. Blanda så i lite flytande tvål. Har Barnängens Silke och Magnolia, det blev fin doftkombination med citronen. Skrubba på torr hud och skölj. Lufttorka gärna. Perfekt för handtvätt också - väldigt bra för naglar och nagelband. Lycka till!

tisdag 25 juni 2013

En idé som fungerade

Jo, ni minns min orkidéplan? Jag har en orkidé som skall doppas i vatten varannan dag och detta står helt enkelt inte i min förmåga att komma ihåg. Handlade oasis och vitmossa, band vitmossan runt den genomblötta oasisen, pillrade dit orkidéns rötter runt det hela och band ihop med bast som jag tiggde till mig i blomsteraffären. Satte så i ståltrådar i oasisen, lät det hela rinna av och hängde upp orkidén igen. Det verkar fungera! Håller sig blött minst en vecka. Och så ofta kommer jag ihåg att doppa hela historian igen. Nu vet jag ju inte om orkidén kommer att blomma, men jag har åtminstone ett visst hopp!
Bilden: Vår för året nya ros blommar för fullt och visst kontrasterar den snyggt mot salvian? Och visst är färgen helt underbar? Önskar jag kunde ta en bättre bild, men då måste jag stå mitt i en rätt stor buske.Nåja, så småningom måste vi flytta på busken och då ni!
Idag kommer en ny Midsomer murders, naturligtvis samtidigt som den franska originalversionen av Nikita (det finns en urvattnad amerikansk version också). Och hur väljer man här? Har ju sett Nikita, förstås, men den är väldigt, väldigt bra . . .

måndag 24 juni 2013

I nyponrosparadiset

Nu blommar nyponrosorna överallt. En underbart tid, väntar på den varje år. Känner detsamma för nästan varje art som slår ut, men nyponrosorna är speciella. Och här finns det verkligen mängder av dem. Bilden är från sanddynerna vid stranden, Hamlet och jag har varit på morgonpromenad.

Såg filmen om Hitchcock och hans fru Alma igår. En helt underbar film. Vilka skådespelare! Anthony Hopkins och Helen Mirren, det är svårt att få det bättre. Det är en verkligt spännande historia också, trots att man vet hur det skall sluta, och replikerna - kära vänner, här är det verkligen snärt i dialogen -  liksom  i manus. Helen Mirren lyckas verkligen som den coolaste av Hitchockblondiner och Hopkins ser till och med ut som Hitch. En eloge till sminket här, men man skall inte förringa rollprestationen. Hopkins baxar bakåtlutad fram sin stora mage och trutar envetet med underläppen. En verkligt rolig och underhållande film, bästa jag sett på länge!
Följer The Mentalist, nya avsnitt i tv3 varje söndag 20.00. Många avsnitt maler på på tomgång, men igår lyckades de få till ett riktigt bra program. Det är ju det att när man följt en serie så länge, så vill man ju se den till slutet. Hur segt det än är emellanåt.
Såg så min favorit-Miss Marple 4.50 från Paddington. Det är så bra skådespelare i den här och scenografi och kostym (Phoebe De Gaye, hon står för kostym i Från Lark Rise till Candleford också) är fullkomligt lysande. Kan den utantill, men njöt i fulla drag.
Geraldine McEwan är i mitt tycke den bästa Miss Marple någonsin, John Hannah supercharmig som polis. Och Amanda Holden är en fantastiskt vacker Lucy Eylesbarrow med SÅ snygga kläder. Det blev sent, men det var det värt.



söndag 23 juni 2013

Midsommarblomster

Har dem på bordet - inte under kudden. Vet inte om det är sju sorter heller, Käre Maken har plockat dem, men det är nog bra nära. Önskar jag kunde namnen, men icke!
Tårtan på bilden igår är god, det skall sägas, men den läcker! De skivade jordgubbarna vätskar sig och det sugs inte riktigt upp av mandelbotten.  Tårtan blir godare om den får stå till sig, men inte riktigt så elegant. Receptet finns i ICAs Buffé.
Idag, kära vänner, skall vi se filmen om Hitchcock, hans fru och filmen Psycho. Har tyvärr inte sett den, det borde man nog ha gjort innan. Får väl se den efteråt.
Nu blir det förmiddagsfika och trädgård en stund. Ogräset firar tyvärr inte midsommar, det jobbar på som vanligt. Hej så länge :-)

lördag 22 juni 2013

Midsommartårta

Med extra allt! Mandelbottnar, lemon curd och jordgubbar täckt med vispgrädde och kesella. Varsågoda!
Musikalen Les Miserables var till och med över förväntan. Det är fantastiskt att höra skådespelare helt oväntat sjunga riktigt bra. Hugh Jackman (Wolverine ni vet) spelar Jean Valjean och är en riktig favorit och Russell Crowe (Gladiator) som Javert var mer än bra och lyckades få sin obehagliga rollkaraktär  åtminstone lite sympatisk. Och vilket foto!!! Helt fantastiskt. Så är Helena Bonham Carter med i en biroll, det gjorde mig lycklig. Hon är alltid helt fantastisk. Så rolig! Skall försöka se om filmen en gång till innan vi måste lämna tillbaka den.
Victor Hugo var i någon mån för Frankrike vad Charles Dickens var för England i sin samhällskritik, men med mer drama och känsla. Älskar Hugo! Och Dickens, men den sistnämnde blir lite väl långrandig. Det hör dock till tidsandan.
Lilla bilden: Så här såg det ut när jag tittade ut genom mitt köksfönster igår. Vi behöver verkligen inte fara långt för att fira midsommar! Flera skurar lade någon sordin på firandet, men inte mycket!
För övrigt firades midsommaren under fest och glam (läs: skrål och oväsen). Nej, inte vi - grannens yngste son hade fest :-)
Så här års är Falkenberg som vackrast. Alla nyponbuskarna slår ut och det är verkligen alldeles, alldeles underbart!

fredag 21 juni 2013

Fullt i Falkenberg

Det går inte att ta miste på när det är Midsommar här. Då kommer nämligen invasionen av sommargäster och köerna i ICAs kassor ringlar sig oändligt långa. Märkligt nog, det är nästan ofelbart dåligt väder. Fyra av fem midsomrar vi firat här har det regnat och den femte var det ganska kallt. Det gör inget, vi skall inte leka ringlekar ändå, vi håller oss hemma med champagne, tårta och filmer. Trots att vi faktiskt har midsommarfirande nästan i trädgården. Skall se Les Miserables idag och kanske den så lovordade filmen om Hitchcock med Anthony Hopkins och Helen Mirren i huvudrollerna.
Bakar spännande tårta med mandelbottnar, lemon curd, jordgubbar och blåbär. Bild kommer om den blir snygg :-). Det kommer bild på midsommarstången också, men jag måste ladda batteriet först. Trevlig Midsommar på er!

onsdag 19 juni 2013

Besprutad

Gårdagens event på Halmstads sjukhus var en tröttande historia. Blev satt i en glasbur och inandades ett otäckt medel (metacolin) som eventuellt skulle trigga mina luftrör till att sluta fungera, eller åtminstone fungera sämre. Detta inträffade mycket riktigt - efter ganska många doser, men inte tillräckligt för att indikera överkänslighet. Blev noggrant kollad efter varje dos, så det är ett riskfritt experiment. Men det var jobbigt och jag var mer än trött när det var klart. Käre Maken körde då iväg mig för att titta på växter som plåster på såren. Det blev inte salvia, det blev en annan kryddväxt, nämligen anisisop. Agastache Blue Fortune heter den och det tycker jag låter bra. Har nu fixat till en rabatt med anisisop och funkia och några omflyttade blåsippor från Småland i hörnorna. Denna rabatt ligger i kompakt helskugga, möjligen någon enstaka solglimt ibland så blåsipporna lär väl aldrig blomma igen, ni får nöja er med bilden, men de andra växterna skall klara sig. Förhoppningsvis.
Väntar på att regnet skall sluta att ösa ner. Tänker cykla till blomsteraffären för att inhandla vitmossa och tråd till mitt orkidéexperiment.
Läser nu del 2 i Gemmells Drenai-serie. Skuggprinsen heter den. Jodå - ont och gott, hjältedåd och spänning, blod och död, kärlek och romantik. Mycket blod och död, minimalt med kärlek och romantik.
PS: Tänker baka min andra sats fröflarn idag. Oj, så goda de var!

tisdag 18 juni 2013

Fast i Fantasy

Är nu totalt fast i David Gemmells Drenai-serie. Skall till biblioteket och låna så många böcker jag kan komma över. Alltid lika roligt att ha hittat en ny serie. Den här har allt: hjältemod och spänning, kärlek och romantik, blod och död och dessutom  magiska mysterier. Konstigt att jag inte träffat på den här serien tidigare.
Skall också till Halmstads Sjukhus för tester i ett försök att bli av med min hosta. De tänker sätta mig i en glasbur och spruta otäcka medel på mig. Och vad värre är - jag får inte dricka kaffe innan! Gissa hur jag känner mig ;-) Tänker efter genomliden pärs ta vägen om Plantagen och försöka hitta någon blåblommande växt som klarar sig i skuggan. Det kan bli fler av dessa:

Salvia, om jag inte minns fel. Mer blå än någonsin i år. Med dragning åt lila.
Känner att jag inte nog lovordade Arne Dahl och hans Opcop-serie. Han serie om A-gruppen var verkligen bra, men hans tre senaste, där A-gruppen, eller åtminstone delar av den, ger sig ut på internationellt vatten, är verkligen helt fantastiskt bra. Spännande, aktuellt och underbart välskrivet. Tänker bli vän på Fb :-).
Ha en fin dag allihop!


måndag 17 juni 2013

Bakar

Fick av någon underlig anledning lust att baka idag. Har bakat jättegoda bullar, det gick åt alldeles för många till kaffet. Nu testar jag Mårtensons fröflarn. Ni skall slippa bilder. Inte för att det blev något fel, tvärtom, men jag har läst någonstans att bilder på mat är det tråkigaste som finns, åtminstone utlagt på Fb. Bullarna (de som fanns kvar efter kaffet) är dessutom i frysen och fröflarnen är fortfarande i ugnen. De sistnämnda är väldigt lätta att göra, även om jag höll på att glömma det viktiga flingsaltet.
Istället får ni bild på den vackra orkidé jag köpte i vintras. Emellertid skall den sänkas i vatten varannan dag. Det gjorde jag hela första veckan, och sedan har den fått bada en gång i veckan i bästa fall. Den kommer alltså inte att blomma igen. Men JAG HAR EN PLAN! Skall bara genomföra den också, så får vi se om det var en bra plan. I så fall får ni veta.
Läser en för mig ny fantasy-författare. Alltid ett riskfyllt företag. Men denna gång hade jag tur. David Gemmell heter författaren, Legender från Drenai heter serien, Belägringen heter boken. Kom ut 1984, detta symboliska år och jag hoppas han skrivit massor sedan dess. Påminner något om Feist, men med färre magiker.
PS: Mårtensons fröflarn är försvinnande goda! Det är svårt att sluta äta dem. Å andra sidan är de ju faktiskt nyttiga. Fast kanske inte hela satsen på en gång? Receptet finns i inlägget från 14 juni.

söndag 16 juni 2013

Sommarens första ros

Idag känns det mer som höst än sommar, men första rosen på vår nyförvärvade rosenbuske har precis slagit ut.
Gårdagens avslutande avsnitt av Restless blev en liten besvikelse. Välspelat, javisst, men vem som var skurken var ganska lätt att räkna ut, och logiken skevade lite här och där. Nåja, det är ändå det bästa jag sett på tv på länge :-)
Science Fiction-bokhandeln i Göteborg har bytt till än större lokaler och kan nu hittas på Kungsgatan, ovanför Domkyrkan på andra sidan Västra Hamngatan. Det är bara att hoppa i sin  alvkostymering och gå dit. De sänder mig reklam också: -Kära SF-bokhandeln - detta är inte snällt! Det har kommit ut massor jag vill ha. Feists avslutande bok om Midkemia, t ex, Magicians End. Har jag verkligen läst den näst sista? Vet inte, måste kolla. Total nästan 30 böcker och jodå, jag har läst igenom allt. Roligt det mesta, men lite för mycket blod och demoner mot slutet.
Nu måste jag till soffan för att läsa slut Arne Dahls Blindbock. Hej så länge!

lördag 15 juni 2013

Blindbock

Dt blir många bilder på våra nya stenpartier framöver, detta är bara den första :-) Har inte placerat ut så många växter än, dagen har ägnats åt att gräva ner vackert blå-lila lavendelplantor bland våra gul-orange-rosa rosor.
Läser Arne Dahls Blindbock, nyutkommen är boken och den recenseras lite njuggt i DN idag. Kan ha att göra med att han är medarbetare och att man inte vill ta i för mycket. Det är en befrielse av det språkliga slaget att läsa hans böcker efter allt mediokert i den vägen jag läst på sistone. Han lyckas förena spänning, aktualitet och litteratur, det är han ensam om. Känner mig dock lite kluven till att han anser tiggarna på våra gator offer för organiserad brottslighet. DNs artiklar tidigare i år indikerade på motsatsen. Vet alltså fortfarande inte om man skall skänka pengar eller inte.
Idag kommer sista delen av Restless kl 21.00 i SVT1. SÅ spännande så att till och med jag skall hålla mig vaken.
Ha en trevlig kväll, vi ses!

fredag 14 juni 2013

Mårtenson och maten

Jan Mårtenson, vars senaste deckare Den grekiska hjälmen som jag just läst ut, är inte bara konsthistoriskt intresserad. Han gillar mat också. I slutet av varje bok finns ett recept. Har provlagat en dessert en gång: den blev fullkomligt gräslig, men det behöver ju inte vara Mårtensons fel :-). Den här gången har han ett recept på fröflarn, lyder som följer:
Sätt ugnen på 175 grader, blanda ordentligt ihop i en skål:
2 dl äkta majsmjöl
0,3 dl pumpafrön
0,7 dl solroskärnor
0,4 dl linfrön
0,6 dl sesamfrön
Tillsätt sedan:
2,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
Rör sedan om och låt smeten stå i ca 10 min. Dela och kavla ut i två lika delar på bakplåtspapper på två plåtar. Ett bra knep är att lägga över ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut degen till några mm tjocklek och sedan ta bort översta bakplåtspappret. Strö flingsalt över den utkavlade degen, obs! Viktigt. Grädda varje plåt 50-60 min, brödet skall ha mörk guldton. Ta ut, låt svalna och bryt i bitar. Serveras till allt! OBS Bra för både gluten- och laktosallergiker. Tänker prova, men kanske inte idag.
Längtar ut i rabatten men det regnar och blåser. Tar istället itu med tvättstugan som är mer än överfull. Suck!
Mårtensons deckare blir faktiskt bättre och bättre. Märks tydligt i produktionen när han gick i pension och fick mer tid.
Bild: Rabatten jag längtar ut till. Har gjort ett litet stenparti i växtluckan bakom ogräskorgen och nu vill jag plantera några små växter som vi hittade igår.

torsdag 13 juni 2013

Hurra! Det regnar

Här hade jag tänkt en fin bild på vår nya rabatt, men det är inte så kul att ta bilder i regn så ni får vänta. Kanske tills vi har petat dit några små växter också, nu är det bara sten. Är ändå så glad att det regnar, våra stenar blir rena och fina och alla växterna får välbehövligt vätsketillskott..
Läser Jan Mårtensons senaste: Den grekiska hjälmen. Varför? kan man fråga sig, han kör samma upplägg vad gäller intrigen varenda gång. Jo, det roliga för min del är det konstvetenskapliga intresset - alltid får man lära sig något nytt. Den här gången är det inte inom konsten jag hittade det nya, det är inom diplomatin. Vet ni hur man rangordnar ambassadörer vid ett middagsbord? Nej, det visste inte jag heller. Och det är inte efter landets storlek eller politiska betydelse. Det är efter ackrediteringstid. Den som kommer först till kungen med sitt brev sitter högst upp vid bordet. Alltså om  Luxemburgs ambassadör hinner före USAs med en halvtimma så sitter luxenburgaren högre upp än amerikanen. Salomonisk visdom, det. Boken är ett 7-dagarslån igen. Hur skall det gå? Brukar bli dyrt.
Ser Restless på SVT1. En riktig höjdare i spionthriller-genren, bara två avsnitt, nästa kommer på lördag, kan knappt bärga mig. Lady Mary från Downton Abbey som dottern. För övrigt är tv-tablåerna mer innehållslösa än någonsin, men det går som vanligt bra program sent på natten när Käre Maken och jag gått och lagt oss, utmattade efter hårt trädgårdsslit. Jo, det är klart att man skulle kunna spela in, men det är inte riktigt detsamma, av någon konstig anledning.
Bilden: Repris på min älskade rosenapel. Blomningen varar bara några få dagar och nu kommer massor av små konstiga äpplen som endast möss och igelkottar äter.

onsdag 12 juni 2013

Köper sten

Gör små stenpartier i rabatterna på framsidan av huset. Har i alla fall lagt dit sten. Var i väg till byggskroten i Heberg och inhandlade lite extra stenar, vi hade redan en hel del. Borde nog köpt mer . . . Men det blir faktiskt riktigt bra. Här i Falkenberg är det många som stenlägger sina tomter på framsidan av huset, men hade jag velat bo i en stenöken hade jag bott kvar i min älskade Linnéstad ;-) Skämt åsido, det är praktiskt om man använder huset som sommarbostad, alternativt inte vill jobba med trädgården. MEN DET VILL JAG! Tycker till och med att det är roligt att rensa ogräs trots den effekt det har på min rygg. Det är så roligt när det blir fint. Vi gör alltså ett slags mellanting mellan stenläggning och rabatter. Nu fattas bara stenpartiväxter. Skall läsa på lite innan vi handlar.
Bilden är till Veronicas pappa som berättade för mig att rhododendron inte växer i hela Sverige, i vilket fall inte så långt upp som Östersund. Jag hade ingen aning! Har betraktat rhododendron ungefär som ogräs, trodde den fanns över allt - ser nu våra buskar med andra ögon. Och visst är de vackra?
Läser Jonas Berghs MORD. En snitsigt designad liten bok. Med mer stil än innehåll, och då är det inget fel på innehållet. Det är bara lite svårt att ta till sig med den stiliserade stilen. Utspelar sig i Malmö med omnejd.

måndag 10 juni 2013

Ogräs

Kära vänner! Här är orsaken till att jag inte hört av mig:
Här, i det verkliga livet, växer ogräset så det knakar. Vi rensade visst inga rabatter förra året. Eller gjorde vi det? Inte särskilt ordentligt i alla fall. Har tillbringat flera dagar krypande på alla fyra och kan knappt gå upprätt. Längtar efter att få lägga mig i ett varmt bad. Först skall jag dock rensa lite till.  Det är vår så omtalade rabatt på framsidan det skall bli ordning på. Hackar mig igenom en kompakt matta av gräs blandat med ogräs. Var kom allt det här ifrån? Och så fort? Vi gör små stenpartier här och där i rabatten och temat är gult (fanns redan där), orange och lila/blålila. Det blir säkert snyggt, men eftersom jag aldrig följer råd och alltså inte ritat någon karta har jag ingen aning om vad som kommer upp. Och det är massor med växter! Säkert blå, hade blått på hjärnan redan förra året. Dock kommer de upp på lite fel ställen, men det går ju att åtgärda (Käre Maken plus spade). Har just förälskat mig i grannens blå iris. Måste helt enkelt få plats med sådana någonstans. Var hittar man iris? Är det lökväxter? Måste kolla.
Bonusbilder från vår nationaldag och Peggens glasscafé:








Som är ett av de trevligaste ställena i Falkenberg. All SIA-glass du kan tänka dig, hembakade rån och vilket läge! Vid Strandpromenaden, nästan borta vi Strandbadshotellet som skymtar i bakgrunden av den lite större bilden. Jodå, Hamlet gillar också glass.

torsdag 6 juni 2013

Reclaim the Flag!

Jag är ingen nationalist precis, och det stör mig att högerextremisterna har lagt beslag på den svenska flaggan som symbol. FLAGGAN ÄR FÖR OSS ALLA! Och när jag jämför hur det är med toleransen i andra länder, och med korruption och politiker som bara ser till sitt eget bankkonto och sin egen maktposition känner jag mig tacksam över våra ofta töntiga, ibland menlösa, många gånger naiva intill idiotins gräns, svenska politiker jag så ofta öser vredens skålar (eller åtminstone stönar) över. Och visst finns här intolerans och invandrarfientlighet. Och vi är rädda för sådant vi inte känner till, det är mänskligt. Men det är inte en attityd som är accepterad! Man måste inte älska alla, vare sig svenskar eller invandrare, men man måste visa tolerans och respekt. Och det gör faktiskt de flesta. HEJA SVERIGE!
 Jag är glad att lever här. I många andra länder hade jag varit inspärrad. Är född dissident, oavsett vilken regering som sitter vid makten. Nej, det är inte till att skriva om politik jag använder bloggen. Det gör så många andra. Men lite sunt förnuft kan man väl få sprida. Ha en fin nationaldag, alla, och vifta lite med den antirasistiska, apolitiska, svenska flaggan!

Bild: Skulle naturligtvis varit en bild av en stilig  flagga i blått och gult, men äger dessvärre ingen  - detta är närmaste jag kunde komma! + en bonusbild av svensk sommarblom.




onsdag 5 juni 2013

Pt

Här är han, min personlige tränare: Skall inte säga att han är så påstridig direkt; det är en god sak och inte skriker han heller. Men ut på promenad kommer vi, nästan varje dag.
 Dessvärre tar jag gärna vägen förbi Skrea Strands ICA och köper godis till mig för att jag varit så duktig och tagit en promenad.(Tränaren får alltid godis!)  Provade idag en ny sorts nougatpraliner från Anton Berg. De får godkänt, men inte mer. Köp i ställer Anton Bergs chokladkakor Chili and Honey, mycket godare och dessutom billigare, även om man räknar per gram. Denna choklad (o)vana måste det bli slut med för min del. Med början i morgon. Vågar inte ens tänka på hur mina blodsockervärden ser ut. Dessutom fungerar det ungefär som alkohol; har man börjat äta socker får man lätt ett sockersug. Och jag, åtminstone, känner mig lite sänkt när sockret väl går ur kroppen, något som tar alldeles för lång tid för en diabetiker. Ett slags mild baksmälla. Undrar om det är så för alla? Måste kolla med expertisen.
Har läst Lucy Dillon. En sorts lätt-Marian Keyes med hundar. Feel good-litteratur, alltså. Och bra mår man. Och hunden får längre promenader. Men nu får det bli slut med det också. Det blir lite för lätt i längden.

Bonusbild: Azalea från Göteborg.

måndag 3 juni 2013

Har festat loss ordentligt

Det är därför jag inte hunnit prata med er på ett tag. Det vilda festandet bestod i att ett av mina bonusbarnbarn tog studenten. Han var SÅÅ stilig. Emellertid var det långt för oss att köra, och Huliganen, som inte gör sig i sociala sammanhang, satt hemma och väntade. Man kan inte lämna en hund så värst länge så det blev ett alltför kort festande för vår del. Dagen efter var det dags för 7-årskalas i Göteborg. Med mängder av barn. Det är jätteroligt, men vi är inte vana och känner oss fortfarande förvirrade. :-) Detta var i lördags, när det rapporterades skyfall och översvämningar i min älskade stad, men inte en droppe föll på oss.
Har inte tagit några nya bilder, så . . .  Bilden är från Göteborg men har inget med kalasen att göra. Det är en favoritbild från förra sommaren, Kvarndammen i Torpa-området.
Läser Lucy Dillon: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Jodå, boken är precis som titeln anger: inte någon större litteratur, men skamlöst underhållande. Boken handlar om ett hundstall för övergivna hundar. Lucy Dillon - liksom jag - älskar alla hundar, men hon har en viss förkärlek för bassets. Det har inte jag, håller stenhårt på Hamlet-hundar. Samtidigt som jag är tacksam för att det bara finns en av den sorten. Tänker ta mig till biblioteket, dels för att lämna min 7-dagarsbok, dels för att se om det finns fler Lucy Dillon.