

Vi har också varit på biblioteket. Jag har lånat tre Hellberg-deckare, en Mårtenson (1700-tal igen) och en Margarete York, en dam som hittills gått mig förbi. Bör klara mig med litteratur åtminstone veckan ut.
Har idag gjort citroncreme, ett recept jag hittade i den förra Homandeckaren av den matintresserade Mårtenson. Receptet var à la Cajsa Warg, alltså passande nog från 1700-talet, moderniserat av "hr Homan". Emellertid hann jag lämna tillbaka boken, så receptet är ur minnet: 10 äggulor, skal och saft av 2 citroner, 1 dl socker (hälften sötningsmedel, hälften råsocker för min del) 4 msk matlagningsvin. Kokas upp under vispning, vispas tills smeten svalnat. Hälls upp i små serveringsglas, toppas med fördel med vispad grädde, ställs i kylen ca 1/2 tim innan servering. Räcker till 4 pers. Ett recept som stått sig bra genom åren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar