torsdag 16 juni 2011

Nästan sommar

Har varit på stranden idag, trots kalla vindar. Medförandes kaffetermos. Härligt! Låg och läste högt upp bland sanddynorna i hyfsat vindskydd. Är nu klar med Izners tvåa, Mysteriet på Père Lachaise. Bättre intrig den här gången, resten tiger vi ihjäl. Har nu fått nog av lättlitteratur för ett tag och tänker ta itu med Ingrid Betancourts biografi Även tystnaden har ett slut. (Sydamerikansk politiker som kidnappades av FARC-gerillan och tillbringade jag tror 8 år i fångenskap innan hon blev fritagen.) Har varit nyfiken på henne ett bra tag. Emellertid liknar början Papillon utan humor, så det är tveksamt om jag kommer igenom den. Det kan ju bättra sig, förstås.
I kväll sänder svt2 sin brittiska dokumentärserie Enastående kvinnor (20.00). Dagens avsnitt handlar om Coco Chanel. Bara måste ses. Inte bara för att hon är en så fantastisk kvinna utan lika mycket för kläderna.
Hamlet och jag var på promenad på förmiddagen, vi gick över ängen som doftade fullkomligt ljuvligt i sommarsolen. Blomman på bilden är dock inte från äng, den kommer från trädgård.
Må så gott, vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar