Kjell Engmans glaskonst. Utställningen i Stenungsund

Bilderna är från Kjell Engmans underbara glaskonstutställning i Stenungsund 2009. Lägger upp sidan eftersom så många fortfarande söker på den och eftersom det är så svårt att hitta något om Kjell Engman på nätet, annat än ren försäljning.
Utställningen hölls i ett jättelikt bergrum, stort nog att köra tåg in i, och jag får nog fortfarande säga att det är en av de bästa utställningar jag någonsin sett. Det var det här med att komma in i en helt annan värld, att utställningen var så otroligt bra "curerad", att ljud och ljus använts så perfekt.
Texten nedan skrev jag 2009.Vilken upplevelse! Jag önskar att mina bilder kunde göra den rättvisa, men det är omöjligt. Det var helhetsintrycket som gjorde det: Det ENORMA bergrummet, de fantastiska
skulpturerna, den oerhört skickliga ljussättningen, och inte minst ljudet som gjorde detta till en av de bästa utställningar jag sett. En vandring i Kjell Engmans undervattensvärld med stalagtiter och stalagmiter, vattengudinnor, glasbubblor med manterer och fiskar, vattenfall av glas och ljus och ljudet av vatten som forsar och havet som slår mot höga klippor.Nämnde jag bildspelen? Och att konstnärens ansikte reflekterades på enorm vatten-tank(e)? Det sorgliga här är att utställningen är slut.