onsdag 22 juni 2016

Äntligen

Vackra, vackra Taj Mahal
...har jag hittat mina Indienbilder! Var där på en spännande och innehållsrik resa i februari. Skrev i annan blogg, som det liksom inte blev mera med, så jag lägger över bilderna här, nu när jag inte kan ta några nya.

Läser på som vanligt, kära vänner. Rekommenderar varmt Lawrence Anthonys Mannen som talade med elefanter, just utkommen i svensk översättning. Inget litterärt storverk, men vem bryr sig? En fantastisk historia om en man som tog sitt ansvar för djur och natur på största allvar. Och vars åsikt om att människan sorgligt underskattar djurs intelligens och uppfattningsförmåga jag delar. Man blir ju alltid glad när man får vatten på sin kvarn :-)
Indier verkar ha samma respekt för djuren, åtminstone för vissa djur. Kor har företräde i trafiken och ligger gärna mitt i vägen. Varvid alla saktar ner och kör om.  Älskar denna inställning.
Stilig kossa i Agra

Så har vi min vana att läsa om böcker. jag har mina favoriter; Mary Stewarts Merlin-serie vet jag inte hur många gånger jag har läst. Paradisisk, romantisk, fantasy. Finns numera bara på antikvariat. Bokbörsen är mitt Mecca. Mary Stewart skrev förutom denna serie mest i genren romantisk spänning, och hon skrev bra! Vackert språk och fantastiska naturskildringar. Hennes hjältinnor är inga menlösa våp heller. Hittade några av hennes alster i en av mina ostädade bokhyllor häromdagen och nu har jag handlat fler. Väntar otåligt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar