onsdag 14 mars 2018

Hyllar idag:

.... Ofelia, som fyller 1 år. Igår visserligen, men då hade jag fullt upp. Firas med god mat och mycket godis. Vi tränar nu på att "gå fint". Jag går fint, vad Ofelia gör är oklart.

Hyllar också Nora Roberts som jag ägnat mig åt den senaste tiden. Tyckte förr att hon var omöjlig att läsa innan jag bytte perspektiv: Hon skriver sagor. Bra sagor. Hon har inte sålt över 400 miljoner böcker för inte. Nora Roberts får ur sig ca 2 böcker per år och har en beundransvärd arbetsmoral. Skriver 8 tim om dagen, även på semestrar. Kul persongallerier, underbara miljöer, visserligen har de flesta personerna gott om pengar, men här är inget snobberi. Så är det sexscenerna. De är ofta förekommande, men enligt mig av mycket begränsat intresse. Mycket svett och kolossalt himlastormande. Det blir tjatigt, men det går att bläddra förbi. Roberts man fotograferat i,  vad som så förskönande kallas vuxengenren. En genre jag med lätthet klarar mig utan. Kan möjligen förklara något. Nora Roberts byter miljöer för sina böcker med stor framgång, från bröllopsarrangemang
-branschen till arkeologi och det här är en stor del av nöjet.


Hyllar så P. D. James vars böcker jag nu läser om. En helt annan genre och en helt annan nivå. Hennes skarpa, faktiskt lite elaka, eller åtminstone lite dystra, personbeskrivningar, hennes så skickligt återgivna miljöer. Och så denna fantastiska intelligens. Intrigen kan emellanåt vara väl tillkrånglad, men det får man ta. En lycka att läsa om.

Tankarna går förstås också till Stephen Hawking. En gigant har gått ur tiden.

Planterar idag julens amaryllislökar och hoppas att de skall ge fin avkomma till nästa jul. Har tidigare år planterat ut i trädgården, men aldrig hittat dem igen 😉 Man skulle kunna tro att vi har park, men så är det nu inte. Planterar denna gång i en sorts balja, så att jag vet var jag har dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar