tisdag 28 april 2015

Japaner, japaner

Åter från fantastisk Japanresa, så nu blir det bilder därifrån i mängder :-)
Först från Kyoto, den gamla kejsarstaden. Vi landade på Osakas internationella flygplats. Den är 20 år gammal och under denna tid har de inte missat ett enda bagage! Det, ni på Landvetter!
Transporterades i buss från Osaka till Kyoto och om det finns någon gräns mellan dessa städer så märkte åtminstone jag den inte. Begreppet tättbebyggt har fått en helt ny innebörd.  Det finns villor med trädgårdar, det gör det, men de är inte många och trädgårdarna är väl ca 1/4 av vad vi är vana vid. Det vanliga är 2-3våningshus med en frimärksstor jordplätt utanför. Där har det ofelbart planterats ett träd, för det mesta ett pinjeträd. Och så står det MASSOR av krukor med gröna växter och blommor överallt. På varenda litet ställe det går att ha en kruka och trottoaren fortfarande är framkomlig. Det är väldigt sympatiskt.

Bussades till restaurang där vi serverades denna vackra måltid. Helt oförberedd, kan marginellt om det japanska köket. Ingen annan kunde något heller, så det var bara att prova sig fram. Det där som ser ut som stekt ägg i en skål på fot överst i mitten av bilden visade sig vara en dessert. Skall alltså INTE doppas i soya.

Restaurangen hade en paradisisk liten trädgård också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar