tisdag 28 februari 2017

Fler -droppar

Våren närmar sig i snabb takt fastän det bara är februari än. Snödropparna är som vackrast, det är massor av knoppar i rabatterna och jag har som vanligt ingen aning om vad jag har planterat. Så kul med överraskningar!
Har hittat lysande bra tv-serie att följa. Nix, ingen deckarserie den här gången. Hotel Halcyon utspelar sig på 5-stjärnigt hotell i London och vi är i början av WWII. Den tid britter verkar se så sagolikt nostalgiskt på. Visst är det märkligt? I vilket fall är miljön (miljöerna) helt fantastisk(a), kläderna hur fina som helst, alla personer engagerande, storyn lagom spännande. Brittisk dramaserie när den är som bäst. Såg de första fyra avsnitten på raken, nu måste jag vänta EN HEL VECKA!!!


Läser alltså. Feist igen. Gissningsvis tredje eller möjligen fjärde gången. De första nio inledande böckerna vill säga. Sedan segar det liksom till sig. Klassisk fantasy. Ni vet - medeltid, det ena kriget efter det andra, adel och kungligheter, alver, (olika slags alver, faktiskt), drakar, dvärgar mm. To m troll. Fullt av kulturkrockar. Rolig läsning, lite pojkboksäventyrlig men det ska jag ta. Emellertid får Feist ihop en beundransvärt komplex version av Universum med bebodda planeter, gudar och religioner - både gamla och nya. Imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar