söndag 6 november 2011

Vilken besvikelse!

Har just sett första delen av Anne i New York, inspelad 2000, en fortsättning av Anne på Grönkulla-serien. Denna fortsättning har jag lyckats missa. Så dåligt det var! Historian bygger inte på Montgomerys böcker, det är dessutom annan manusförfattare och annan regissör än i den så prisbelönade serien från -86. Dock samma skådespelare, dvs Megan Follows som Anne. Det är verkligen uruselt. När man ser serien från -86 blir man rörd till tårar och skratt hela tiden, här blir man mest upprörd över att man kan tillåta sig att spela in något så mediokert efter ett sådant mästerverk. Dessutom ser skådespelarna alldeles för gamla ut, det skall ha gått 5 är och det har i verkligheten gått 14. Det kan ingen make up dölja. Kläderna är möjligen tidstypiska, men så förfärligt fula, och Anne verkar ha tappat två tredjedelar av håret sedan sist. Tänker naturligtvis se klart serien, jag har ändå letat efter den de senaste 5 åren.
Läser nu Wilbur Smith, Det inre ögat. Fantasy, och riktigt hyfsad sådan. Begriper bara inte varför namnet Wilbur får mig att tänka på en söt liten gris. Är det någon barnfilm, kanske?
Bild: Skulptur som skall placeras på Stortorget här i Falkenberg. Finns i Stadsmuseet. Åtminstone grisen känns rätt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar