tisdag 13 december 2016

Towern?

Visst är det en stilig bild? Tagen vid Towern. En dag som var snålblåsig och förfärligt kall. Vi hade åkt mycket buss den dagen och beslöt åka hem med båt på Themsen. Ställde oss i kön nere vid kajen och väntade. Det gick ingen båt. Avgång efter avgång blev inställd p g a högt tidvatten. Frös så all tankeverksamhet upphörde. I det närmaste. Jag kom att tänka på alla fångar som suttit inspärrade i åratal i fästningen bara några meter bort. Det finns ingen centralvärme där! knappast ens kaminer i alla rum. Måste ha löst problemet med vad man skulle göra med fångarna. De dog väl helt enkelt av köld!
Drottning Elisabeth I satt inspärrad där ganska länge. Innan hon blev drottning, förstås. Hoppas hon hade fått med sig en päls. I vilket fall en härdig kvinna. Jag klarade 40 minuter. Och då var det ändå bara i mitten av november.
Vi fick springa till bussarna, ni vet de här sightseeingbussarna man hoppar av och på.

Vill bara puffa lite en gång till för ett av mina favorit-tv-nöjen: Den Nya Zeeländska serien Brokenwood Mysteries. Så rolig att se. Går konstigt nog på tv4guld fast denna säsongen är inspelad i år. Ett mysterium. Kul grej är Jared Morehu som spelas av Pana Hema Taylor. Han dyker upp överallt och kan allt: Från vinodling - han sköter kommissariens nyinköpta vingård, till att spela Shakespeare. (Det har varit mycket Shakespeare på sistone, men det var Hamlet den här gången.) Och skulle någon dö (och det gör de ganska ofta) så nog är han där och bär kistan. Bra manus och väldigt charmigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar