måndag 29 december 2014

Blompyssel och iskyla

Pysslar vidare med bilder för förstoring. Det går sådär. Tänker nöja mig med dessa två så länge. Ber Kära Dottern ge mig en vit orkidé vid tillfälle. Poängen här är att amaryllisen har vi fått av Tess, min dotter och orkidén har vi fått av Maja, Käre Makens dotter. Och förstås att det är vita blommor mot grå bakgrund. Åker snart iväg för att förstora dessa (hoppas jag).  Lider brist på ramar, men plockar från vardagsrummet. I avvaktan på passande tillfälle att åka till IKEA. Som har smala ramar i silver som kommer att bli precis lagom.

Dock lockar dokumentären om Astrid Lindgren alldeles väldigt. Har sett del 1 men del 2 gick i går och ligger och väntar på nätet. Det är inte bara berättelsen om Astrid själv, det är dessutom en intressant tidsskildring, och Astrid var underbart klarsynt.

Vi har plötsligt drabbats av vinter. Det är 10 grader kallt, sådär. Det låter kanske inte så farligt, men betänk att vi bor vid havet - alltså har vi hög luftfuktighet och dessutom blåser det. Vill verkligen inte gå ut och våra pelargoner som faktiskt blommade på julafton är nu ett minne blott. Nåja, det var trevligt att ha dem så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar