tisdag 19 januari 2010

Intressant på tv

Har bilvit överraskad av fina tv-program två gånger det senaste dygnet. Igår var det ett program om bergsgorillorna med den oöverträffade sir David Attenborough (vilken röst! och så trevlig dessutom!) där man vände tillbaka till "De dimhöljda bergens gorillor" och berättade hur det hade gått sedan filmen gjordes. Sigourney Weaver spelar Dian Fossey, den forskare som fick sätta livet till för gorillornas skull, och hon, Sigoureny alltså, var också med i programmet. Liksom en hel del av gorillorna från filmen! Underbart program, kan ses på SVTplay.
Det är ofta jättefina dokumentärer kl 18.00 på TV2 i början av veckan. Värt att ta en titt i programtablån.
Så var det Godmorgon Sverige i ny tappning, förlängt och breddat, och som eder underdåniga skribent missade det mesta av (inte särskilt morgonpigg, direkt) men där jag lyckades hinna med en intressant paneldebatt om dödssynder med Soledad Piñero Misa och Göran Lambertz. Om henne vet jag ingenting men Göran Lambertz är vår förre justitiekanslaer och nu hovrättsdomare, överraskande underhållande och genomtänkt. Det tycker man ju alltid när åsikterna överenstämmer med ens egna.
Glömde nämna husets favoritprogram Kobra som nu sänds på min favorittid 20.00. Men varför bara en gång i månaden??? Kristoffer Lundberg (stor favorit) verkar inkapabel att göra ett dåligt program, men gårdagens var väl sådär. Dags för nytt koncept, kanske? Det gick lite på tomgång. Fast sevärt är det ändå.
Med så här god tv-underhållning och juvelspelet på Facebook har jag ett visst hopp om vårvintern trots allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar