För den riktigt godissugna:
2.5 dl strösocker (225 g)
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl vatten
200 g (minst!) nötter eller mandel
2 msk smör, rumstempererat
1 tsk bakpulver
1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud tills sockret smält och rör om under tiden. Tillsätt nötterna och sjud på medelvärme till 150 grader eller gör ett kulprov.
2. Rör i smör och bakpulver och häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Låt det stelna och bryt sedan upp bräcken i bitar.
Detta är inget för en diabetiker, det kan jag intyga. Tänker omarbeta receptet till nästa gång. Är lite orolig för att smeten inte stelnar om man har för mycket diabetikersocker, men jag skall prova.
Jättegott, jag lovar!
Filmrecension: Stormskärs Maja – kunde blivit episkt men nu mest slarvigt
hantverk
-
Stormskärs Maja Betyg 2 Svensk biopremiär 19 april 2024 Regi Tiina Lymi
Tanken är att göra en svepande, grandios och oerhört romantisk berättelse
som spänn...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar