onsdag 6 januari 2010

Nötbräck - tandläkarens favorit

För den riktigt godissugna:
2.5 dl strösocker (225 g)
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl vatten
200 g (minst!) nötter eller mandel
2 msk smör, rumstempererat
1 tsk bakpulver

1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud tills sockret smält och rör om under tiden. Tillsätt nötterna och sjud på medelvärme till 150 grader eller gör ett kulprov.
2. Rör i smör och bakpulver och häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Låt det stelna och bryt sedan upp bräcken i bitar.
Detta är inget för en diabetiker, det kan jag intyga. Tänker omarbeta receptet till nästa gång. Är lite orolig för att smeten inte stelnar om man har för mycket diabetikersocker, men jag skall prova.
Jättegott, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar