fredag 23 september 2016

På IKEA med Vincent

Vincent med choklad. Eller möjligen blåbär.
Tänkte sjunga en liten lovsång till IKEA här. Det hade ni väl inte väntat er? Nu är det inte just IKEAs möbler jag beundrar så väldigt, utan förmågan att lösa alla problem som kan uppstå när man skall göra sina köp. Idag var vi där med lille Vincent, dryga två år och IKEA är perfekt för barn. Vi startade med lunchen. Brickvagnarna är mina favorithjälpmedel, har sedan länge beundrat denna geniala lösning på hur en hel familj med småbarn kan få med sig maten till bordet. Nu fick jag äntligen använda den. Vilken smart grej det är! Vincent åt glatt sina barnportionsköttbullar och det var inget fel på vår mat heller.

Lillasyrran stannade hemma idag.

Så skulle vi ju faktiskt handla också, på nederplanet. Lille Vincent upptäckte lampavdelningen och var i sjunde himlen. Han är i lampåldern och har nu tänt och släckt de flesta lamporna. De är ganska många. Bättre än en lekpark! När vår lille tvååring tyckte det blev lite långt att gå fanns det massor av roliga kundvagnar att åka på. Så praktiskt. Både för honom och för oss. Väl igenom kassorna föll vi för den underbara mjukglassmaskinen. Såå rolig! Vincent och morfar åt glass med förtjusning, jag kan behärska mig. Tycker att maskinen är roligare än glassen är god.
Vad vi köpte? Nja, det vi skulle ha - tyg att trä på strykbrädan, fanns inte. Kommer in i början av oktober. Vi får göra ett nytt besök då. Vilken tur vi har :-) Och ingen har väl någonsin gått igenom hela IKEA utan att köpa något? En korg och en lampa kom vi undan med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar