söndag 16 september 2012

Höstlig existens

  Går händelserna lite i förväg. Bilden är från förra året. Östra kyrkogården.
Vi plockar Karl-Johan i trädgården. Vår spontanodling har tagit sig ordentligt sedan förra hösten. Beror visst på att vi inte har rensat den "rabatten", den ligger längst bort i ett hörn och syns liksom inte och den kommer absolut inte att rensas nästa år heller. Torkar nu skivad svamp i ugnen.
GBs nya gräddglass Nogger var av den arten att jag sprang iväg och köpte två paket till. Är nu stapelvara här i huset. Tänker prova Kolavarianten också, men idag blir det äppelkaka på små fina röda äpplen vi pallat hos grannen. Pallade äpplen är alltid godast, men grannen är väldigt tacksam för att bli av med en del. Förtar nöjet något ;-).
 Läser en nyöversatt? i allafall nyutgiven samling essäer äv Simone de Beauvoir. Är rätt förtjust i existensialismen, och madame d B. är nästintill begriplig :-). Essäsamlingen recenserades i DN i går och det roliga är att recensenten (har tyvärr tappat namnet) och jag fastnade för samma meningar. I Pyrrhus och Cineas menar hon att engagemang gör världen vår. Så sant och gäller naturligtvis allt.
Har nu fått nog av allvar och verklighet och läser om Feist och Wurts Empire-serie om Mara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar