tisdag 28 januari 2014

Nordic noire

En genre som är verkligt aktuell just nu. Har fått tag på en dansk variant på temat; syskonen Hammers debutroman Svinen. Efter lång och seg inledning (jag hade planer på att ge upp) vände den plötsligt och blev riktigt bra och dessutom ett inlägg i pedofildebatten - ett för Danmark tydligen känsligt ämne: låga straffsatser, hög barnpornografiexport och nedtystning från officiellt håll. Hade ingen aning om detta. Bra i den här romanen är temat, persongalleriet (lite för mycket fokus på om chefen sover, om han har ätit ordenligt, osv), de politiska kopplingarna och det roliga i att åka omkring i vårt grannland. Rekommenderas alltså.
Måste dessutom kolla upp författarna, man får vissa idéer när man läser och jag vill se om jag har rätt. Återkommer i ämnet.

Härligt träningspass på Klitterbadet idag, men för mycket folk i simhall och dusch för min smak. Vattengympan och simskolorna drar många och jag är gärna där ensam med Käre Maken. ;-) Kanske lite mycket begärt. Det är bättre på fredag förmiddag, men då skall vi till Göteborg.

PS: Bakar kanelbullar. Igen. Min nya hobby ;-) Önskar jag kunde bjuda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar