måndag 11 mars 2013

Dubai, forts

Bilden är tagen från Dubais marina. Det låg inga Bohusekor där direkt. Så här ser Dubai ut; nytt, flott, påkostat och med stil. Gillade arkitekturen helhjärtat, efter en viss inlärningsperiod. Det ÄR väldigt annorlunda för någon från gamla Europa.
Dubais Turning Torso
Ca 80% av Dubais invånare är importerad arbetskraft, indier, pakistanier, filipiner, mm. För landets medborgare, de övriga 20% finns många förmåner; gratis skola som inkluderar universitetet, fri sjuk- och tandvård. När två medborgare gifter sig får de en villa av staten, och det är minsann ingen liten friggebod de får. Dessutom får de motsvarande 140 000 sek att handla för. Det ni! De som kommer för att arbeta i landet får ALDRIG någonsin medborgarskap. Inte ens om de gifter sig med någon som har ett medborgarskap och inte ens barnen i det äktenskapet blir medborgare. Hmm, det här kan jag inte påstå att jag gillar lika helhjärtat.
Det finns civilklädd polis (inga invandrare i den kåren) som visst är överallt och massor av kameror. Du kan alltså känna dig väldigt trygg, till priset av att vara väldigt övervakad. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det påstås att det inte finns någon brottslighet, undrar om det är sant? Man har sharialagar, men det talar man inte om.
Lilla bilden är också tagen i marinan, för omedelbart tankarna till Malmö. Skall försöka kolla om det är samma arkitekt. Jod, det är det. Calatrava står för båda. Allt annat hade ju varit ren stöld. I ett land utan brottslighet ;-)

1 kommentar:

  1. Om jag ser på Calatravas egen hemsida så finns ju inte den här byggnaden med... Däremot Malmös Turning torso. Wikipedia säger att det är Skidmore, Owings & Merrill som står för arkitekturen.

    SvaraRadera