fredag 22 mars 2013

Mera från Förenade Arabemiraten

Har naturligtvis massor av bilder, men skall inte plåga er med alla. Men några till vill jag ändå lägga ut ;-) Här är vi i Dubai. Byggnaden i bakgrunden Burj Al Arab - ett hotell, ägs av emiren själv. Byggnaden som har ikonstatus har blivit en symbol för staden. Det är världens enda hotell med sju stjärnor (det finns endast 5 stjärnor i rankingen). Arkitekt är Tom Wills-Wright och den byggdes 94-98. Underbart lyckad arkitektur och ett fantastiskt läge.
Lägg märke till Dubais gatubelysning nedan till vänster; Fräck design och givetvis solenergidrift. Palmen är nationalsymbol, förstås. 
Det var varmt när vi var där, massor av människor på stranden. Vågar inte tänka på hur varmt där är på sommaren. Då är det lågsäsong och alla som kan försvinner från staden. 45 - 49 grader sådär, sa vår rara guide Ashwia. Phu, det orkar inte jag med, det räcker med de 30 - 35 graderna vi hade.
Jo, allt var faktiskt så rent, prydligt och välordnat som det ser ut.Tänk "övervakning" här. Kan inte bestämma mig för om jag har något emot det. Principiellt - Ja. I praktiken  - Nej. Men vi var ju där så kort tid . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar