fredag 27 december 2013

Mellandagstomte

Så var julfirandet över och roligt var det! Tack alla för att ni kom, åt, och var trevliga. Tack för blommor och presenter. Tack också för att ni stod ut med Hamlets skällande - i år var han värre än någonsin. Han börjar hämta sig nu, men han har varit helt utmattad i flera dagar.

Har läst ut Cassandra Clares Mortal Instruments-serie och är så imponerad. Välskrivet, spännande, klokt, roligt och på det hela taget god underhållning. Intrigen är väl genomtänkt och hon lämnar en rätt rejäl lucka för en fortsättning. Lustigt det här med allt våld och bristen på sex. Ja, alltså det sensuella ges verkligen gott om utrymme men man kommer liksom sällan (aldrig) till skott. Medan våldsscener beskrivs in i minsta detalj. Ett fenomen som jag skriver på den amerikanska kulturens konto.



Tänker nu ge mig på Cassandra Clares nästa serie: The Infernal Devices. Utspelar sig i London i slutet av 1800-talet. Och i Whitechapel. Luktar Jack the Ripper lång väg. Och många är de författare som vandrat den vägen. Skall bli spännande att se vad Cassandra Clare gör av det.

PS: Juldagens favoritefterrätt Frusen nougattårta var en riktig fullträff. Skall lägga ut recept när jag får tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar