söndag 10 augusti 2014

A sign ni Space

Gunilla KlingbergMalmö Konsthall. Själva orsaken till att vi åkte till just Malmö. Vackert, intelligent och märkligt harmoniskt.
Spåren i sanden är egentligen gjorda i stor skala på en strand i, jag tror, Spanien. Här omgjort för Malmö Konsthall. Kunde inte fatta att sanden inte torkar och faller ihop, men det visar sig att man blandat i 2 % silikon och fått till en härlig, lite seg massa.

Den fantastiska mobilen här på något sätt hopkopplad med entrédörren. Det pinglar vackert när man kommer in i utställningshallen. Käre Maken och jag lekte hejdlöst med detta verk och förbryllande andra besökare :-) Kul, vackert och interaktivt. Funderar på att göra en installation i vår rosenapel. Fruktar dock att det blir ett väldigt oväsen när det blåser upp.

Tror nog att det sista verket ändå är favoriten. En sorts inne-ute version av sandmönstret, som förstärks av att man ser människor röra sig utanför Konsthallen. Här blir mönster en sorts tårtpappersfilter att se världen genom.

Man lämnar utställningen lite mer upplivad och lite mer harmonisk än när man gick in. Pågår till 19/10, det är gott om tid kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar