onsdag 30 september 2015

Skodsborg

Gör lite paus m a p Kusama och istället blir det lite reklam för Skodsborgs spa, vårt danska favorithotell.
En del av det utsökta nöjet med en tripp till Louisiana är dels att få färdas längs underbara Strandvejen, dels att få bo på det fina hotellet. Visst är utsikten svårslagen? Man kommer hit genom att fortsätta Strandvejen söderut, förbi Karen Blixens Rungstedlund och det fina lilla fågelreservatet, i riktning mot Köpenhamn. Vi brukar dricka kvällsthé i den stora salongen i bottenvåningen. Frukosten äter man här ute om man vill, annars med lika vacker utsikt inomhus. Och så är det ju det danska rågbrödet . . .  Fattar inte hur de bär sig åt! Fullproppat med frön och nötter och ändå håller det ihop och smular inte. Var och en som bakar vet att detta är omöjligt. Blir lika imponerad varje gång :-)

Givetvis köper vi med oss hem, har ett litet favoritbageri i Humlebeck, några 100 m söder om Louisiana, Brödsnekkeren heter det och man får sina rågbröd skurna. Nästan ett måste.
Vill visa hotellets örtträdgård också, se nedan. Dillen måste vara över 2 meter hög. Imponerande det också.
Om man promenerar tvärs över Strandvejen ligger där en liten park vid stranden. Och en brygga, båda tillhör hotellet, och en solig dag är där gudomligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar