tisdag 9 september 2014

Caesar, Vincent och feta öron

Folkbildare är han, Mårtenson. En mycket kunnig och intressant sådan, dessutom. I Caesars örn handlar det om arkeologi, romarriket och Gotland. Och som vanlig får man lära sig en hel del nytt. Om C14 och C13, det gotländska kulturarvet, guldringar och fornborgar mm. Det verkar som om man bara behöver sätta en spade i den gotländska myllan, så får man upp något kulturhistoriskt. Har aldrig varit på Gotland, men nu börjar jag få lust att resa dit. Med spade. Särskilt om beskrivning av maten på pensionat Lummelunda stämmer överens med sanningen. Letar, men får bara upp Lummelunda vandrarhem och pensionat. Pensionat måste väl betyda att de serverar mat?

Louise Pennys senaste bok Den långa vägen hem gav mig två underbara dagar av läsning. Särskilt inledningarna är fantastiska. meditativa, faktiskt. Denna bok handlar om kreativitet och konstnärskap. Det gör flera av hennes böcker. Och om Kanada, förstås. Passar mig fint.

Vi har haft besök av lille Vincent, den senaste i barnbarnsraden. Skall lägga ut bild så fort jag får den på mailen. Hamlet är inte förtjust i barnbarnsbesök, i alla fall inte när barnbarnen är så små. Han ser Vincent som en inkräktare på hans territorium och är VÄLDIGT svartsjuk. Och skäller. Och vaktar sin husse och matte. Han kan inte skälla när han äter, så han mutades med TRE otäcka, feta grisöron för att hålla tyst. Han har säkert ont i magen idag.

Idag blir det träning på Klitterbadet. Och Det blodröda fältet på tv. Tack och lov att programbiblioteket finns.
Bild överst: Säsongens första liljor, Fantastisk färg även i verkligheten :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar