onsdag 10 september 2014

Mormor

Mormorsbild. Jag ser naturligtvis inte ut så där. Blir alltid konstig på bild. Denna får mig att allvarligt överväga restylane och botox.  ;-)  Vincent, däremot, är precis sig lik. Hamlet har ljuddämpare. Med tennisboll i munnen kan han inte skälla. I alla fall inte särskilt högt. Låter som det dämpade ljudet i en trumpet med sordin.

Såg Det blodröda fältet igår. SVTs stora brittiska dramasatsning just nu. Riktigt underhållande. Humor och blodigt allvar i välavvägd och engagerande blandning. Intrigen tätnar. Båda avsnitten ligger ute på Telias programbibliotek och säkert på SVTPlay också, så det är inte för sent att börja titta.

Läser vidare i Mårtensons Caesars Örn. Han är så kulturhistoriskt påläst, intresserad själv och intressant att läsa. Som deckare betraktat är väl boken sådär. Han har skrivit en konst/kulturvetenskaplig bok om Utrikesdepartementets vackra byggnad. Den skulle jag vilja ha.

Läser, med viss bävan, Sci-fi-bokhandelns katalog över nyutkomna böcker. Nästintill omöjligt att skilja agnarna från vetet. Alla omslag ser likadana ut. Bilderna blir till floskler, men det kan ju dölja sig en bra bok bakom det gräsligaste omslag. Å andra sidan kan det ju faktiskt vara rent skräp. Letar efter en ny sci-fi-serie att ta itu med. En vansklig uppgift.

Nedersta bilden: Lite falkenbergsgrönt. Tullbron skymtar i bakgrunden.
Ha en fin dag, allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar