lördag 26 maj 2012

Den ofrivillige promeneraren

Den ofrivillige
Från promenaden
Skall man verkligen behöva släpa sin hund på promenad? Han vill gärna ut, vår Hamlet, men när han har gjort sitt, och det gör han gärna utanför grannens, vill han hem igen. Hans korkade matte som vägrar begripa och har andra idéer, släpar iväg honom mot piren och ut på en ca entimmaspromenad. Hamlet  har sin kompassnål inställd på klinkersplattorna i hallen där han helst tillbringar sitt liv och vid varje möjlig korsning sätter han sig ner som en istadig åsna och säger  "Här är vägen hem, kom nu!" Varvid jag släpar och drar tills han kommer med. Det här är den enda hund jag någonsin hört talas om som inte vill gå på promenad. Hur är det möjligt!!!!
Ser fram emot ESC idag, hejar på Danmark (kanske inte någon höjdarlåt, men de var så söta!) Serbien (vacker ballad) Norge (bra dansare och hyfsad låt) Och Loreen förstås, som i det här sammanhanget står i en klass för sig. De ryska tanterna har jag svårt att förstå, det är inte ens roligt - bara patetiskt. Den norske komentatorns idé om att de andra nordiska länderna skulle bilda kartell och inte rösta på Sverige (Läs SvD), så vitt jag förstår inte för att låten och Loreen inte är bra, utan för att de representerar just Sverige, är så besynnerlig så man tror ju inte det är sant.
Emellertid är detta program så långdraget och börjar dessutom så sent att det kräver mycket godis för att man skall hålla sig vaken. Har hittat ett recept på hallonyoghurtglass som skall provas!
Gårdagens tripp till Göteborg inkluderade besök på Rhösska och en titt på Helena Hörstedts kollektion The Black Whole från 2008. Underbart! Textil skulptur - så skickligt och så vackert. Bilder kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar