Min favoritäppelkaka i år är en variation på Långpannans Lovs Äppelrutor: Går ganska fort att göra och är JÄTTEGOD. Går fint att frysa och är som bäst upptinad men fortfarande kall.
4 ägg
2 dl socker
2 dl sötningsmedel
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8-10 små äpplen
50-75 g mandelspån
75-100 g smör
kanel
2 msk rårörscker
Vispa ägg, socker och sötningsmedel pösigt, blanda i mjöl och bakpulver. Bred ut smeten i smörpapperklädd långpanna. Skala äpplen och skiva dem tunt, lägg dem ovanpå smeten. Hyvla över smör, strö över mandelspån, kanel och rårörsocker. grädda ca 20 min (tills kakan fått in färg) på översta falsen, 175 grader.
Bild: De äpplen som blev över. Kakan har vi redan ätit upp!
Här är de nominerade till Augustpriset 2025
-
Bakre raden: Fabian Göranson, Mikael Yvesand, Patrik Svensson, Lena Sohl
och Kristian Fredén Andra raden: Göran Greider, Fredrik Sjöberg, Isabella
Nilsson,...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar