onsdag 25 maj 2011

Mordet i Eiffeltornet

Är på väg till Varberg för lunch med en av mina föreningar på Campus. Måtte maten vara god och Vedervärdiga Volvon starta. Det är lite si och så med den saken. "Du kan ju be någon dra igång dig", sa maken, lämnade ett rep och tog den andra bilen, den som alltid startar. Lämnar här en lång lucka så att ni kan föreställa er vad jag tycker om detta. Lägg också märke till att epitetet "käre" har fallit bort.
- - - - - - - - - - - - -
Hittade den första Victor Legris-deckaren på biblioteket häromdagen. Nu är författaren aktuell med deckare nr 2: Mordet på Rue Morgue. (Blinkning åt Edgar Allan Poe.) Genre: Pusseldeckare, 1800-talsmiljö. I första boken får vi besöka världsutställningen i Paris 1889, dFetå Eiffeltornet först presenterades. Jättehärligt! Victor Legris är bokhandlare, här blir det många blinkningar åt världslitteraturens klassiker. Det är ju roligt, i alla fall om man fattar vem de blinkar åt. Claude Izner är pseudonym för systrarna Liliane Korb och Laurence Lefèvre, som - naturligtvis - själva är bokhandlare och säljer böcker längs Seines kajer samtidigt med författandet.
Har alltså gjort paus i Hobbs fantasy om mördare. Det är lite för många blodiga slagsmål och för lite fantasy. Tar väl upp den igen så småningom.
Hittade också en 800 s lång Ken Follett på biblioteket.
Bild: Min fina röda orkidé från Wapnös trädgårdsmässa. Färgen är aningen för gul på bilden, det röda är ännu rödare i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar