onsdag 13 juni 2012

I väntan på rosorna

Så här såg det ut förra året. Förväntar mig ännu mer prakt i år, har bjudit alla våra rosor på kaffe - åtminstone kaffesump - i mängder. Kaffesump är inte direkt någon bristvara här i huset. Läste någonstans - säkert i en deckare - att det skulle vara så bra. Ett annat säkert trick är visst att gräva ner en rejäl, fet fisk vid rötterna. Det stod i en Agatha Christie det är jag säker på! Tänker emellertid inte slösa lax på rosorna, den äter jag hellre själv. En makrill kanske? Vi köper nya rosenbuskar varje år, snart får det faktiskt inte plats fler. Riktigt röda skall de vara. Som dem på bilden.
Tänkte dela med mig av lite surt förvärvade tips för oss med torra ögon och snustorr hy och gör en ny etikett att söka på:
De här pudriga ögonskuggorna är besvärliga, och det finns inte mycket annat att köpa. Men om man lägger på dem med våt pensel så går det fint. Inget pulver som hamnar i ögonen och dessutom håller färgen bättre.
Har väldigt torr hud också. Duschen torkar ut och allt insmörjande hjälper bara tillfälligt. Brukar blanda en skrubb av socker och rapsolja plus lite parfymolja, skrubbar först, duschar sedan. Jätteskönt! Man kan naturligtvis använda jordnötsolja eller mandelolja också, bara oljan är luktfri. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar