måndag 28 juli 2014

Konspirationer

Dame Agatha skrev De fyra stora 1927. Betänk årtalet här. Fyra kriminella genier tänker ta herravälde över världen, oklart i vilket syfte. Slutscenen utspelar sig i en fästning, utsprängd ur en av Dolomiternas alper, massor av legosoldater springer hit och dit. Låter det bekant? Som vilken Bond-film som helst! Som Bond har Dame Agatha naturligtvis Hercule Poirot. Han är roligare än Bond och har snygg mustasch. Min konspirationsteori går här ut på manusstöld.

Kära vänner, vilken sommar vi har! Lille Hamlet tycker att det är för varmt, men jag tvingar ut honom på promenad tidigt på dagen, helst före kl 10. Då hade vi bara 25 grader :-).
Det är svårt att hitta på mat som går att äta i värmen. Vi varierar mellan grekisk sallad, sill och potatis, en sallad på ris, majs och paprika (en sådan där fryspåse, ni vet) med stekt skinka och Thousend Island-sås som jag rör ihop själv. Idag slog fantasin till och jag serverar rökt skinka, kokt potatis, tomatsallad, kalla haricot vertes och en sås på creme fraiche och majonäs. Hoppas ni fick någon idé!

Bild: Årets nyponrosor. Blev lite väl mycket åt cerise-hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar