onsdag 19 november 2014

Läst:

 Bl a Sissel-Jo Gazans utmärkta deckare Dinosauriens [fjädrar]. Utkom 2011 och fanns på mitt bibliotek. Utspelar sig i universitetskretsar i - tro det eller ej - Köpenhamn. Trovärdig intrig och en insiktsfull beskrivning av universitetsvärlden. Så är författarinnan biolog, det är sin egen värld hon beskriver. Spännande var den också. Dessvärre finns inga fler böcker på svenska men jag har hittat Arc of the Swallow Bokus. Blir nog tvungen att skaffa den.
Har också läst Mari Jungstedts Den sista akten. Utspelar sig på Gotland och det är ju trevligt. Övertrevlig är hennes poliskommissarie Knutas, Bra namn, men . . . Intrigen är uppriktigt sagt urfånig.
Läser nu Dödens mästarinna av Ariana Franklin. Märkligt hur många engelska deckare som utspelar sig på medeltiden. Vi befinner oss i nådens år 1170 och det hela verkar mycket lovande . . .

Vi har fortfarande blommande pelargoner utomhus. Fantastiskt, inte sant? Bilden är fusk, den är gammal, men ganska nära verkligheten. Om bara solen lyser till en stund skall jag visa er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar