måndag 21 februari 2011

Extra allt

En fin dag idag, med sol och bara någon minusgrad. Vi har, i enlighet med våra ädla föresatser om nytt liv för oss och Huliganen, gått strandpromenaden. På helgerna vandrar hela Falkenberg, åtminstone alla Falkenbergs hundägare, fram och tillbaka längs Skrea Strand. På vardagarna är det nästan bara vi, och så våra närmaste grannar. De har en stor svart labrador vid namn Elsa. Hamlet gör allt han kan för att imponera på henne, men det går liksom inte hem. Ibland blir hon trött på hans fjantande och morrar åt honom. Då blir han så rädd så det tar flera dagar för honom att hämta sig.
Kommissarie Zen (söndagar, 21.00, svt1) motsvarade förväntningarna med god marginal. Riktigt rolig. Beundrar särskilt hans kostym, underbart välskuren i brunt och dessutom lika snygg efter att han ramlat ner i ett grottsystem, simmat, kravlat och krupit ut därifrån och sprungit genom skogen. Blodet rann, han slog huvudet i, men kostymen var lika prydlig. Italienska kläder är fantastiska!
Läser vidare på Mary Stewarts Merlin-serie apropå fantastiska saker. Hon har skrivit en lång rad faktiskt tämligen urusla böcker i romantikdeckargenren innan hon slog till och åstadkom denna Merlin-saga i fantasyns gränsland. 4 böcker, de är översatta och bör finnas på bibliotek. Läs dem, de är både spännande, romantiska och vackra! Kristallgrottan heter den första.
Bild: Fler tulpaner, jag älskar dem, särskilt dem med spetsiga blomblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar