tisdag 2 oktober 2012

Porten till Paradiset

Åtminstone är det en av portarna till ett av mina många paradis. Inte så elegant, kanske, och knappast originell, men så mycket roligt det finns innanför!
Det var faktiskt helt omöjligt att fotografera igår, det var regn och blåst i Göteborg och då tappar man faktiskt lusten. Börjar få lite dåligt samvete för min bristande fotoentusiasm ;-). Hittade inte det jag hade tänkt igår, nämligen ett armband från Grandpa´s och ett överkast från Indiska, men väl en dimrosagrå blus från Jackpot och en stilig herrhatt från Ragtime.
Det går att shoppa även i det gräsligaste höstväder.
Är just idag lite tveksam till det här med att få sina tänder fixade på Odontologens elevklinik.  Det tar väääldigt lång tid, och man blir vääääldigt trött. OK, det är halva priset, det är det, och man får garanterat ett bra jobb gjort, men det är inget för den nervklene, det kan jag intyga!
Hur kommer det sig att varje engelsk deckarserie med självaktning gör ett Hamlet-avsnitt? Såg ett Lewis-avsnitt i lördags från 2006 i Shakespeares anda. Väldigt bra upplagt och så fin dialog! Man hade vett på att inte hålla sig helt till Shakespeares manus, så det var inte lätt att gissa sig till hur det skulle sluta.
Amerikanska serier däremot gör gärna meta-avsnitt. Som Bones i söndags. Handlade om inspelningen av en Bones-film. Någon spelar Bones som spelar Kathy Reich. Riktigt roligt det också. Och ironierna om Hollywood haglade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar