söndag 13 januari 2013

Bortplockat

 Julen är nu bortplockad här hemma hos oss, och det är lika sorgligt att ta bort den varje år. Och hur vi hann mellan alla de olika världscuperna begriper jag inte, men på något sätt gick det. Saknar särskilt alla adventsljusstakar. Det blir plötsligt så mörkt, både inne och ute. Nåja, det blir snart påsk! :-)
Fortfarande kvar i Oscar Wildes värld, hör bara på det här: "De vissna löven som virvlade mot de blyinfattade rutorna liknade hans egna förspillda föresatser och förvirrade tankar av ånger." Det ni, det är både poetiskt och klockrent formulerat. Min eloge, Mr Wilde!
Läser nu Barbara Wood; hon skriver historiska romaner i den romantiska genren, med feministiska förtecken. Och det gör hon både bra och underhållande.
Ikväll kommer nytt Bones-avsnitt, hurra! Och dessutom En pilgrims död - Leif G. W. Persson om Palmemordet. Och Leif G. W. har ju alltid rätt. Serien, 4 delar får lysande kritik och Lassgård höjs till skyarna. Nu har jag ju läst boken, den är både spännande och trovärdig, så jag får se . . . SVT1 kl 21.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar