lördag 24 april 2010

Vår och chalmersk sexism

Varsågoda, här ett nytt nummer i vårblomskavalkaden. Svårt att få rätt färg på blått, den här är egentligen mer lila, men vacker är den.
Läser i GP idag om att Chalmers Cortégekommitté nu gått så långt i sin sexism och sina pubertala skämt att Chalmers förvaltning nu tar avstånd från dem. Inte en dag för tidigt. Fattar inte hur de här killarna är funtade, och det är helt fantastiskt att det går att rekrytera en ny samling likasinnade varje år. Trodde denna egendomliga art av det manliga släktet var utrotade vid det här laget. Som dinosaurierna. Evolutionen borde fungera här. För den sortens "män" kan ju tillgången på kvinnor inte vara särskilt stor, och därmed borde de ju dö ut.
Nivån har alltid varit nere i botten. Förr var cortegekommittén dessutom ökänd för sitt fylleri, något man inte tog tag i förrän ett dödsfall inträffat. Nu har man förhoppningsvis fått bukt med det problemet. Så har man i tidningen gjort misstaget att intervjua GU-studenter. Som finns i samma lokaler men inte är chalmerister och kulturen är en annan. Har desutom svårt att förstå de kvinnor som säger att de inte känner sig förolämpade. Det borde de verkligen göra, den sortens "humor" är förnedrade (för båda parter) och kvinnofientlig, och om man inte fattar det är man dum. Och feg, om man inte säger ifrån.
Måste nu lägga mig och vila efter detta utbrott. Bulletiner från min gamla arbetsplats tar fram minnen och känslor jag gärna var utan. Måste tillägga att ute på sektionerna, i forskarmiljön, var det underbart roligt och stimulerande att vara, och någon sexistisk kultur gjorde sig inte märkbar. Den sortens personer kanske inte klarar doktorandnivån?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar