måndag 13 augusti 2012

Hemliga sällskap, katolska kyrkan och inkvisitionen

vimlar omkring i Giulio Leonis Mosaikmorden. Man får sig till livs den medeltida världsbilden, hur medeltidsmänniskan uppfattade sig själv och sin omgivning. Om man nu inte visst det förut. Plus en massa medeltida politiska intriger. Det är för mycket excellerande i medeltidskunskap och för lite mord! Trögläst, stelt språk, kan möjligen vara översättningen. Kan inte rekommendera den här, trots det roliga greppet med Dante som detektiven. Så är det också det här med att förlagen envisas med att sätta ut en bild av författaren på bokens omslagsinsida. Inte bra i det här fallet, han ser sur och självgod ut. Hoppas det är en dålig bild.
Läste  häromdagen en Midsomer Murders för första gången. Döden i förklädnad. Tredje boken, kom ut -92. Ganska annorlunda mot filmatiseringen. Barnabys familj tecknades mer personligt och betydligt bättre. Det tog lång tid att komma in i boken, alltför många personer att hålla rada på. Ett vanligt missgrepp, men Caroline Graham tar kärleksfullt vara på alla sina karaktärer, det tycker jag är rart. Boken är lite lång, skriven med lassvis av ironi, möjligen kärleksfull - möjligen inte, och jodå, den är kul att läsa.
Käre Maken spelar golf idag och har sedan ett trasigt fönster att ta hand om. Vi renoverar husets gamla fönster och dessvärre gick en ruta sönder. Har nu lämnat in en förfrågan på GlasmästereListan och väntar nu på anbud. Hoppas verkligan att det fungerar, det är en bra idé.Går till så att man beskriver vad man vill ha gjort och så går det ut till de glasmästare i närheten som får lämna anbud. Har inte fått något än, men de har väl knappt vaknat. Begriper inte vad jag själv gör uppe så här tidigt.
För min del blir det evighetslång frukost, hundpromenad och sedan lockar stranden. Man får passa på, så många fina dagar har det ju inte varit denna sommar. Som ändå har varit min bästa på väldigt länge, så jag minns bara de fina dagarna :).
Blombilden är från i våras, en av dem jag tycker bäst om. Varsågoda, blomma till er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar