fredag 8 november 2013

Aldrig nöjd

I morse sken solen, och det var inte bra det heller. Obarmhärtigt avslöjandes husets städkondition. Vi började putsa så noggrant och fint i ena hörnet av vardagsrummet. Så gick solen i moln, och det man inte ser har man inte lika ont av. Så vi gick  ut med hunden istället. Tveksamt om vi blir klara till jul i den här takten.

Bilderna är från hundpromenaden.

Helen Turstens Mina Mindre Mord och Mysterier är en liten pärla. För en göteborgare är det extra roligt med miljöbeskrivningarna. Återbesökte med hennes hjälp Landala Egna Hem där Kära Dottern gick på dagis, Wavrinskys plats och Guldhedstorget där jag känner varje kvadratmeter. Riktigt trevligt. Och den rara pensionären Mauds jättelägenhet i ett av stenhusen vid Vasaparken har jag ju också besökt. Hon skriver bra, Helen Tursten, underhållande, charmigt och hennes personer känns äkta och levande. Enda felet är att novellsamlingen är alldeles för tunn!
Hade gärna läst fler berättelser.

2 kommentarer:

  1. Vill bara säga att du har en ovanligt fin och läsvärd blogg! Den är ett nöje att besöka. Och tack för alla litteraturtips. Med en bok är man aldrig ensam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var snällt! :-) Och böcker är ju så oerhört roligt! Och viktigt.

      Radera