onsdag 27 november 2013

Egendomligt ljus


Korta dagar och släpljus. Det gäller att komma ut innan dagsljuset försvinner om man vill ta några bilder. Det lyckades vi med igår, Hamlet och jag. Vackert väder, men kallt.

Har just läst ut Peter Mays både lovprisade och prisade Svarthuset, den första boken i en trilogi om polisen Fin Macleod. Utspelar sig på en ö i Yttre Hebriderna, växlar mellan nutid och barndom och visar vådan av att växa upp i ett litet, slutet samhälle. Det gäller verkligen att ta sig därifrån! Boken kom på svenska nu i november. Måste säga att den var lite seg att komma in i, särskilt efter Sharon Boltons bländande chock-inledningar, men ok, det är välskrivet om än i maskulinaste laget för min del, lite för mycket branta klippor och seglande i storm och kanske en och annan "överraskande" vändning för mycket i berättelsen. Det här med "överraskningarna" är väl inte maskulint precis,  det är en trend. Som jag tröttnat på. De två andra delarna finns på engelska: Lewis-man och Chess-men. Väntar med lätthet ut översättningarna.

Det gäller däremot inte Sharon Bolton! Har beställt de två böcker som ännu inte finnas på svenska från min favoritleverantör Bokus. Fördelen med att köpa böcker på engelska är att det är SÅ mycket billigare. Upplagestorleken, ni vet. Skynda er, Bokus! Väntar otåligt.

Båda bilderna är tagna vid samma tillfälle och samma inställning på kameran. Visst är det konstigt?
På bild nr 2 där Hamlet inspekterar vrakgods är sanden i det närmaste rosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar