lördag 26 mars 2011

Våffeldagen efter

Firar idag, en dag för sent, gårdagen gick åt till att göra rundvandring på alla Göteborgs badrums- kakel- och VVS-firmor. Nåja kanske inte alla, men det är så det känns! Att det bara kan finnas så många! Vi stupade i säng, efter väl förrättat värv, vid nio-tiden i går kväll. Men då var också det mesta klart med inköpen för min mammas pyttelilla (1,05x1.80) badrum. Detta kommer att bli ett mycket dyyyrt litet rum hur vi än gör. Men det blir nog ganska ok iallafall. Hade önskat mig 20 cm på bredden och 50 cm på längden, så hade det kunnat bli riktigt bra!
Vaknade alltså tidigt i morse, och har tillbringat morgonen i Den Röda Grevinnans sällskap. En härlig sak med att läsa en så skolad författare är att man kan vara säker på fakta, när Hirdman gissar anger hon det noga. Hirdman är dessutom noga med sina källhänvisningar, snyggt invävda i texten så att man slipper fotnötterna. Boken är underbart välskriven och intressant, antingen man läser den som politisk historia eller som en biografi. Augustpriset är verkligen välförtjänt!
Nu skall vi rafsa lite i rabatterna innan det blir dags för våfflor med vispgrädde och hjortron- och/eller hallonsylt. Föga GI-mässigt, men någon gång måste man få fuska lite.
Ha en trevlig lördag, det skall vi!
Bild: Sista orkidébilden från Botaniska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar