fredag 7 december 2012

Lycka!

Läser nu lyckligt The Cruellest Month av Louise Penny, äter lussekatter och mördegskakor och mår fantastiskt bra. Den grymmaste månaden visar sig vara april. Varför??? Det lär jag väl få reda på. Det är intressant att läsa på originalspråket, men den svenska översättningen är mycket mer än bra. Vet inte vem som översatt, men lyfter på hatten. Ordningen på böckerna: Mörkt Motiv (Still Life), Nådastöt (Dead Cold), The Cruellst Month (kommer på svenska i februari), The Murder Stone, The Brutal Telling, Bury Your Dead, A Trick of the Light och The Beautiful Mystery. Har naturligtvis beställt i fel ordning och missat The Murder Stone, detta skall rättas till under dagen.
Bild: En av mina favoriter i repris. Det var det här med april och den grymmaste månaden. Kan det bero på att "Ja visst gör det ont när knoppar brister . . . "?
PS: Damen jag lyfter på hatten för, alltså översättaren av de första böckerna, heter Charlotte Hjukström.

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för berömmet! Jag tycker också mycket om Louise Pennys böcker och sitter just och läser korrektur på den tredje boken, som är tänkt att heta "Den grymmaste månaden" på svenska.

    Louise Penny håller för närvarande på med sin nionde bok, men för att fler av dem ska översättas till svenska måste tillräckligt många läsare köpa de svenska översättningarna. Så tack än en gång för reklamen!

    Charlotte Hjukström

    SvaraRadera
  2. Så glad att berömmet nådde dit det skulle!

    SvaraRadera