onsdag 19 juni 2013

Besprutad

Gårdagens event på Halmstads sjukhus var en tröttande historia. Blev satt i en glasbur och inandades ett otäckt medel (metacolin) som eventuellt skulle trigga mina luftrör till att sluta fungera, eller åtminstone fungera sämre. Detta inträffade mycket riktigt - efter ganska många doser, men inte tillräckligt för att indikera överkänslighet. Blev noggrant kollad efter varje dos, så det är ett riskfritt experiment. Men det var jobbigt och jag var mer än trött när det var klart. Käre Maken körde då iväg mig för att titta på växter som plåster på såren. Det blev inte salvia, det blev en annan kryddväxt, nämligen anisisop. Agastache Blue Fortune heter den och det tycker jag låter bra. Har nu fixat till en rabatt med anisisop och funkia och några omflyttade blåsippor från Småland i hörnorna. Denna rabatt ligger i kompakt helskugga, möjligen någon enstaka solglimt ibland så blåsipporna lär väl aldrig blomma igen, ni får nöja er med bilden, men de andra växterna skall klara sig. Förhoppningsvis.
Väntar på att regnet skall sluta att ösa ner. Tänker cykla till blomsteraffären för att inhandla vitmossa och tråd till mitt orkidéexperiment.
Läser nu del 2 i Gemmells Drenai-serie. Skuggprinsen heter den. Jodå - ont och gott, hjältedåd och spänning, blod och död, kärlek och romantik. Mycket blod och död, minimalt med kärlek och romantik.
PS: Tänker baka min andra sats fröflarn idag. Oj, så goda de var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar