lördag 22 juni 2013

Midsommartårta

Med extra allt! Mandelbottnar, lemon curd och jordgubbar täckt med vispgrädde och kesella. Varsågoda!
Musikalen Les Miserables var till och med över förväntan. Det är fantastiskt att höra skådespelare helt oväntat sjunga riktigt bra. Hugh Jackman (Wolverine ni vet) spelar Jean Valjean och är en riktig favorit och Russell Crowe (Gladiator) som Javert var mer än bra och lyckades få sin obehagliga rollkaraktär  åtminstone lite sympatisk. Och vilket foto!!! Helt fantastiskt. Så är Helena Bonham Carter med i en biroll, det gjorde mig lycklig. Hon är alltid helt fantastisk. Så rolig! Skall försöka se om filmen en gång till innan vi måste lämna tillbaka den.
Victor Hugo var i någon mån för Frankrike vad Charles Dickens var för England i sin samhällskritik, men med mer drama och känsla. Älskar Hugo! Och Dickens, men den sistnämnde blir lite väl långrandig. Det hör dock till tidsandan.
Lilla bilden: Så här såg det ut när jag tittade ut genom mitt köksfönster igår. Vi behöver verkligen inte fara långt för att fira midsommar! Flera skurar lade någon sordin på firandet, men inte mycket!
För övrigt firades midsommaren under fest och glam (läs: skrål och oväsen). Nej, inte vi - grannens yngste son hade fest :-)
Så här års är Falkenberg som vackrast. Alla nyponbuskarna slår ut och det är verkligen alldeles, alldeles underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar