torsdag 27 juni 2013

Foyle's War

Bilden: Favoritväxten i stenpartiet. En vän och skör liten sak som var svår att plantera; den föll sönder hela tiden. Hoppas nu den tar sig och gärna växer iväg åt alla håll.
Hurra! Det kommer nya avsnitt av Foyles War, som nu har hunnit iväg till kalla krigets dagar, vilket givetvis innebär MI5-inblandning. Jätteroligt! Huvudrollen spelas så förtjänstfullt av
Michael Kitchen  att han bär hela serien. Som håller hög klass; alltid bra manus och - som nästan alltid i engelska serier - fantastisk rekvisita och kostym. Michael Kitchen spelade Berkeley Cole i Out of Africa, den fantastiska filmen om Karen Blixen. Jag kände faktiskt inte igen honom, trots att jag sett den filmen säkert tio gånger. Orsaken till att man inte kan placera honom (han har varit med i två Bond-filmer också) är ju faktiskt att han är så bra att han liksom smälter in. Hans sidekick Samantha Stewart spelas av Honeysuckle (jodå, det är sant!) Weeks, hon är så rolig och en ljuvlig kontrast till den ganska styvstärkte och så där underbart engelskt återhållsamme Foyle. Onsdagar, tv4, 21.00. Avslutade episoder. OBS! Lååånga avsnitt, åtminstone var det första det. Två avsnitt kvar. Detta är 8e säsongen. Serien avslutades efter 6e, med det blev ramaskri i England och produktionsbolaget tänkte raskt om. Inspirerad av gårdagens program har jag idag satt upp håret i Samantha Stewart-frisyr. Dvs kammar på sidorna, vik in håret bak och fäst med spänne :-)
Ha en fin dag allihopa. Nu går jag ut och hjälper Käre Maken med ogräset i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar