måndag 24 juni 2013

I nyponrosparadiset

Nu blommar nyponrosorna överallt. En underbart tid, väntar på den varje år. Känner detsamma för nästan varje art som slår ut, men nyponrosorna är speciella. Och här finns det verkligen mängder av dem. Bilden är från sanddynerna vid stranden, Hamlet och jag har varit på morgonpromenad.

Såg filmen om Hitchcock och hans fru Alma igår. En helt underbar film. Vilka skådespelare! Anthony Hopkins och Helen Mirren, det är svårt att få det bättre. Det är en verkligt spännande historia också, trots att man vet hur det skall sluta, och replikerna - kära vänner, här är det verkligen snärt i dialogen -  liksom  i manus. Helen Mirren lyckas verkligen som den coolaste av Hitchockblondiner och Hopkins ser till och med ut som Hitch. En eloge till sminket här, men man skall inte förringa rollprestationen. Hopkins baxar bakåtlutad fram sin stora mage och trutar envetet med underläppen. En verkligt rolig och underhållande film, bästa jag sett på länge!
Följer The Mentalist, nya avsnitt i tv3 varje söndag 20.00. Många avsnitt maler på på tomgång, men igår lyckades de få till ett riktigt bra program. Det är ju det att när man följt en serie så länge, så vill man ju se den till slutet. Hur segt det än är emellanåt.
Såg så min favorit-Miss Marple 4.50 från Paddington. Det är så bra skådespelare i den här och scenografi och kostym (Phoebe De Gaye, hon står för kostym i Från Lark Rise till Candleford också) är fullkomligt lysande. Kan den utantill, men njöt i fulla drag.
Geraldine McEwan är i mitt tycke den bästa Miss Marple någonsin, John Hannah supercharmig som polis. Och Amanda Holden är en fantastiskt vacker Lucy Eylesbarrow med SÅ snygga kläder. Det blev sent, men det var det värt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar