tisdag 25 juni 2013

En idé som fungerade

Jo, ni minns min orkidéplan? Jag har en orkidé som skall doppas i vatten varannan dag och detta står helt enkelt inte i min förmåga att komma ihåg. Handlade oasis och vitmossa, band vitmossan runt den genomblötta oasisen, pillrade dit orkidéns rötter runt det hela och band ihop med bast som jag tiggde till mig i blomsteraffären. Satte så i ståltrådar i oasisen, lät det hela rinna av och hängde upp orkidén igen. Det verkar fungera! Håller sig blött minst en vecka. Och så ofta kommer jag ihåg att doppa hela historian igen. Nu vet jag ju inte om orkidén kommer att blomma, men jag har åtminstone ett visst hopp!
Bilden: Vår för året nya ros blommar för fullt och visst kontrasterar den snyggt mot salvian? Och visst är färgen helt underbar? Önskar jag kunde ta en bättre bild, men då måste jag stå mitt i en rätt stor buske.Nåja, så småningom måste vi flytta på busken och då ni!
Idag kommer en ny Midsomer murders, naturligtvis samtidigt som den franska originalversionen av Nikita (det finns en urvattnad amerikansk version också). Och hur väljer man här? Har ju sett Nikita, förstås, men den är väldigt, väldigt bra . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar