Bakar samma kaka som sist, den gamla tog liksom slut. Den har en förmåga att fastna i formen, trots att jag tycket jag smorde så ordentlig. Hade i 3 dl russin, Saltå Kvarns obesprutade, (som jag marinerat i vitt matlagningsvin) och minst två dl hackade hasselnötter idag, det fanns liksom mellanrum i den första. Då blev den mer sönderfallande, det är det man åtgärdar genom att slå in kakan hårt i plast eller folie och lägga den i kylen några dagar. Tur om det blir timmar här hos oss. Min kaka blev klar efter en timma. Den torkade frukten (det måste ju inte vara russin) kan förstås marineras i vad som helst, i engelska vuxenversioner brukar det vara cognac, tror jag. Zetas matlagningsvin är perfekt i min smak.Har försökt fotografera våra UNDERBARA rosor, men det går inte så bra, här är en liten bild i alla fall.
Idag ser vi Käre Makens favoritserie Foyles War. Tv4 kl 21, sa han. Hoppas det stämmer. Det blir thé och engelsk frukt- och nötkaka till den.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar