lördag 27 juli 2013

Gul-orange-rosa

Så glad när mina gul-orange-rosa rosor slår ut igen! Detta är rosorna som planterats av tidigare husägare - kan vara en Peace-variant. Våra nyplanterade i ungefär samma färgsättning har knoppar igen och slår snart ut. Kollar varje dag!

I dessa varma sommardagar är det inte roligt att laga mat. Vi varierar mellan matjesillen med kokt potatis (det är så långt jag sträcker mig),  den grekiska salladen och skinkan med potatissallad (färdigköpt, men förstärkt av salladslök och rädisor).  Idag är det dags för sillen :-) Skall bli gott!

Ser vidare på min Borgia-serie. Fred och frid var okända begrepp. Men påven Alexander VI ( Jeremy Irons) var ett skrupelfritt styrelserumsgeni, han överlistar med lätthet sina kardinaler som så gärna vill bli av med honom. För övrigt är det våld och ond, bråd död som gäller. Blodet skvätter och intrigerna avlöser varandra. Precis som i Gemmells Legender från Drenai. Har lånat två böcker till i serien. Vinterkrigarna heter den första. Mer magi i den här och väldigt likt Feists världar med demoner och jox. Medeltida och ungefär som som i Borgias för övrigt.

I kväll kommer sista Whitechapel. Skall absolut ses. SVT1 21.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar