måndag 14 april 2014

Rara mord och blåa sippor

Rara mord - en paradox i två ord. Men själva tv-serierna är rara och charmiga.

 Har glömt tipsa er om Murdoch Mysteries, en rar kanadensisk deckarserie med en gnutta Sherlock-touche, utspelas i Sherlock-tid och har en liten dragning åt det clairvoyanta. Kanal 9 på lördagar, gissningsvis kl 18.00. Kläderna, mina vänner! Kläderna!
Gjorde en skojtest på Fb igår om vilken tidsepok jag egentligen tillhörde och hamnade i viktorianska England. Och det är ju faktiskt helt rätt!

Min favoritserie Father Brown når ständigt nya höjder. Från en ganska försiktig första säsong har serien nu funnit sin form. Lysande manus! Söndagar kanal 8 kl 19.00. Måste helt enkelt hitta en (eller möjligen många) K. G. Chesterton-deckare. Tv-serien bygger bara på han karaktär Father Brown, inte på de enskilda böckerna. Skall kolla på biblioteket men har ärligt talat inte mycket hopp. Så finns ju risken att tv-serien är bättre än böckerna. Som med Colin Dexters Kommissarie Morse. Böckerna är ärligt talat inget vidare. Men serien!

 Vi har blåsippor lite här och där i trädgården. Just dessa växer i en rabatt med tak över -  kanske inte det mest praktiska. Brukar gå ut och vattna dem ibland när jag kommer ihåg det och det har uppenbarligen räckt. Ljuvliga små saker, blir lika glad varje år när de dyker upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar