torsdag 24 april 2014

Sommar?


Våra - kan det vara bigarråträd? står i full blom. Nu väntar vi på de japanska körsbärsträden. Borde inte de komma först? Visst är det en sorts underbart romantisk skönhet? Och visst är det en underbar tid just nu?
Hörde på tv att sommaren redan är här, en månad för tidigt. Åtminstone i Malmö och Göteborg. Nu bor vi någonstans däremellan, sommar kan jag inte påstå att det är. Men ganska varmt och skönt och solen håller just på att jaga iväg molndiset, så det blir kaffe och bok på uteplatsen om en stund.

Läser om Cixi. En kvinna med ansvarskänsla och intelligens. Tog makten efter sin makes död av mycket goda skäl och med inte allt för mycket blodsspillan genom att gadda ihop sig med änkekejsarinnan och en svåger. Ingen dålig prestation i en tid och i ett land där kvinnor knappt räknades. Det här är en verkligt intressant biografi
och ren, oförfalskad nöjesläsning för mig.

De här små sötnosarna på den understa bilden har plötsligt dykt upp i en rabatt. Vi har bott här i sex år nu, och detta är första gången de kommit upp. Och i mängder! Kan det vara någon sorts violer, tror ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar