tisdag 7 december 2010

Rosorna krigar vidare

En helt absurd rubrik det där . . . . .
Den som satt på Englands tron på 1400-talet satt förvisso varken bekvämt eller länge. Förräderier, lögner, brodermord och hugg i ryggen var den vardagliga dieten. Ett kollossalt springande i Towerns trappor mellan fängelsehålorna ena dagen och slottssalarna den andra. Den vita drottningen Elisabet föder dessutom barn åt sin make Edward vartannat år under dessa förfärliga förhållanden. Fantastiskt stark kvinna. Särskilt med tanke på att en prins vid ca 3 års ålder fick egna tjänare (lärare) och eget slott och skickades iväg för att uppfostras långt från hovet, och alla barnen användes som brickor i spelet om kungakronan. Tuffa tider att sitta vid makten. Det är enklare idag när allt de kungliga behöver frukta är en i sammanhanget ganska harmlös skvallerpress.
Jodå, det har kommit ut en bok till i serien Philippa Gregorys serie om Rosornas krig. The Red Queen heter den. Vad skall hon då kalla den tredje? Har dessutom rett ut begreppen runt Robert Jordans serie om Drakens återkomst. Det verkar bara finnas en prolog. Har nu beställt bok 1 och 2 på biblioteket och väntar med spänning! Den här serien verkar vara den längsta fantasy-serien som skrivits, fullt i klass med Katherine Kerrs Deverry-serie. Hurra, jag har massor av läsning framför mig!
Idag är det blött och slaskigt ute och soffan verkar mer inbjudande än vanligt. Har massor av ljus tända och massor av kaffe, det blir en fin dag det här.
Bild: Mer adventsmys. Kan inte få nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar