lördag 11 december 2010

Till Japan

I vår skall jag till Japan, åtminstone andligen. Fick antagningsbesked i går om min kurs Japans konst, arkitektur och visuella kultur. Så roligt det skall bli! Måste nu bara kolla upp när den börjar. Och kanske ta en liten förhandstitt på litteraturlistan, som brukar vara av det längre formatet. Kursen hålls av Gotlands Universitet och går i min dator. Det brukar vara veckomöten med diskussion. Hoppas verkligen det blir så den här
gången också.
Nobelfestligheterna igår var verkligen sevärda. Som vanligt. Fin ljussättning av Blå hallen, bra tacktal och en och annan stilig klänning. Tyckte nog kronprinsessan Viktorias var snyggast, trots lite blek färg. Men underbara broderier och fantastiskt snyggt fall, särskilt baktill. Nobelservisen är verkligen vacker - stilren, festlig och elegant. Karin Björquists design. Cyréns glas och bestick inte att förglömma.
Har inte kommit igång riktigt med Robert Jordans fantasyserie. Blir avbruten av skidskytte och Nobelfester hela tiden. Har ändå fått nya läsglasögon och väntar på att få sätta igång. Läste ett omdöme i vilket det stod att " Den (serien) är inte alls så lik Tolkiens Sagan om Ringen som det påstås". Har bara läst de första 100 sidorna, men det är den visst!
Bild: En av mina favoritjulänglar, av den mera självbelåtna sorten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar